Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Τελειώνουν τα ψέματα για τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και με την κατάθεση του προϋπολογισμού

Παππάς: Τελειώνουν τα ψέματα για τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και με την κατάθεση του προϋπολογισμού
Για γενικευμένο ντου στο κράτος κατηγόρησε τη ΝΔ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και με την κατάθεση του προϋπολογισμού τελειώνουν τα ψέματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για γενικευμένο «ντου» στο κράτος.
«Κεντρικό σημείο της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ θα είναι η εγκατάλειψη της πολιτικής περιορισμού των πρωτογενών πλεονασμάτων, με τα τελευταία να χρησιμοποιούνται ως μοχλός εφαρμογής αντικοινωνικής πολιτικής, σε αυτή την φάση προώθησης ιδιωτικοποιήσεων.
Αντίθετα, η αναπτυξιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βασίστηκε στη δημιουργία υποδομών και δικτύων, που λειτούργησαν ως άμυνα στην κρίση, καθώς και στη διατήρηση του ΑΕΠ σε συγκεκριμένο επίπεδο» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι οι επενδύσεις πρέπει να προχωρήσουν με σεβασμό στο περιβάλλον αναφέροντας ότι «ανήκει σε άλλες εποχές» το αναπτυξιακό πρότυπο «τουρισμός και οικοδομή» που προωθεί η ΝΔ, καθώς η Ελλάδα είναι η δεύτερη σε προσφορά κενών οικημάτων στην Ευρώπη.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο μοτίβο αυτό» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως «τελειώνουν τα ψέματα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την κατάθεση του προϋπολογισμού και του μεσοπροθέσμου, καθώς και με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
«Το οικονομικό σχέδιο Μητσοτάκη θα πρέπει να αποτυπωθεί στο χαρτί και θα εκπλαγεί το παγκόσμιο οικονομικό σύμπαν αν δει αναφορές σε ανάπτυξη 4% το 2020.
Ο κ. Μητσοτάκης καταδίκασε τον εαυτό του να είναι 2 δισ. ευρώ πίσω από εμάς καθώς με τον ειδικό καταπιστευματικό λογαριασμό (escrow account) είχαμε εξασφαλίσει τη μείωση του πλεονάσματος.
Αυτό που έκανε ο κ.Μητσοτάκης ήταν εγκατάλειψη εθνικής θέσης» υποστήριξε ο κ.Παππάς.
Αναφερόμενος στην διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στο ερώτημα ακροατή «τι θέλουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε έναν χρόνο» ο κ.Παππάς είπε ότι «θέλουμε να είναι κόμμα-παράταξη, ο βασικός, κεντρικός πόλος του προοδευτικού φάσματος στην Ελλάδα, με τις αξίες και το πρόγραμμα της Αριστεράς στο κεντρο των επιδιώξεών του, γιατί αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία».
Απέρριψε παράλληλα για μία ακόμη φορά την φιλολογία περί μετατόπισης προς την Σοσιαλδημοκρατία αν το κόμμα ανοίξει σε πλατύτερο κοινό, σημειώνοντας ότι «είναι συνήθως τα περισσότερο κλειστά κόμματα που κάνουν ευκολότερα τις μετατοπίσεις».
«Τα κόμματα με πάρα πολύ μεγάλη οργανωμένη βάση, που έχουν την δυνατότητα να παίρνουν μηνύματα από την κοινωνία και να ανταποκρίνονται, έχουν μεγαλύτερες αντιστάσεις …
Το απαραίτητο αυτό άνοιγμα είναι που θα διασφαλίσει την συνοχή και την συνέχεια των ιδεών και των αξιών μας» υπογράμμισε ο κ.Παππάς, τονίζοντας ότι η σχετική συζήτηση θα εκκινήσει κατά την αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις κατέγραψε ποσοστά που καθιστούν σαφές ότι είναι κόμμα που διεκδικεί την εξουσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης