Διεθνή

Ιαπωνία: Δεν κάναμε υπερβολικές παραχωρήσεις στις ΗΠΑ για το εμπόριο

Ιαπωνία: Δεν κάναμε υπερβολικές παραχωρήσεις στις ΗΠΑ για το εμπόριο
Εξαιρετικά σημαντικό ότι οι δύο χώρες έφτασαν σε μια ευρεία συμφωνία είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας
Η Ιαπωνία δεν έκανε υπερβολικές παραχωρήσεις απέναντι στις ΗΠΑ όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στη διμερή συμφωνία για το εμπόριο υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga.
Σε δηλώσεις του ο Suga υποστήριξε ότι «οι διαπραγματεύσεις έγιναν στη βάση της κοινής διακήρυξης στην οποία είχαν συμφωνήσει οι δύο χώρες τον περασμένο Σεπτέμβριο», τονίζοντας ότι είναι «εξαιρετικά σημαντικό που οι δύο χώρες έφτασαν σε μια ευρεία εμπορική συμφωνία».
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 25/8 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe υποστήριξαν ότι έφτασαν σε συμφωνία επί της αρχής επί βασικών ζητημάτων μιας εμπορικής συμφωνίας, την οποία εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα συμφωνήσουν τον ερχόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν πως το Τόκιο έδωσε πάρα πολλά σε αυτή τη διαπραγμάτευση.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας απέφυγε να απαντήσει ερωτηθείς εάν και κατά πόσον εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα η Ουάσινγκτον να επιβάλλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στα εισαγόμενα στις ΗΠΑ ιαπωνικά αυτοκίνητα.
«Οι διαπραγματεύσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη, συνεπώς δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο.
Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό δεν θα είναι το ζήτημα, καθώς οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν, βάσει και της κοινής διακήρυξης στην οποία είχαν συμφωνήσει οι δύο χώρες τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι η Ουάσινγκτον δεν θα επέβαλλε υψηλότερους δασμούς στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες» είπε ο Suga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης