Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Ενδιαφέρον για νέα αμοιβαία κεφάλαια λόγω καθημερινών εισροών – Πόσο έχουν αυξηθεί τα μερίδια

Ενδιαφέρον για νέα αμοιβαία κεφάλαια λόγω καθημερινών εισροών – Πόσο έχουν αυξηθεί τα μερίδια
Αποδόσεις κοντά σε αυτές της αγοράς έχουν πετύχει τα περισσότερα μετοχικά αμοιβαία εσωτερικού 
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο χώρο των εγχώριων αμοιβαίων κεφαλαίων, λόγω των σημαντικών εισροών που παρατηρούνται.
Όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς, τραπεζική ΑΕΔΑΚ ετοιμάζει δύο νέα αμοιβαία κεφάλαια που θα είναι επικεντρωμένα στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Η συγκεκριμένη ΑΕΔΑK φέρεται να έχει το τελευταίο διάστημα εισροές 1 εκατ. ευρώ σε καθημερινή βάση.
Οι εισροές έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να αυξάνονται και τα μερίδια των αμοιβαίων κεφαλαίων, ειδικά των μετοχικών εσωτερικού.
Ιδιωτική ΑΕΔΑΚ, γνωστή για τις καλές τις αποδόσεις, έχει καθημερινά εισροές άνω των 300 χιλ. ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών από την αρχή του έτους καταγράφεται αύξηση του αριθμού των μεριδίων κατά 38,5% και αύξηση ενεργητικού κατά 48,8%.
Η μέση απόδοση των μετοχικών εσωτερικού από την αρχή του ανέρχεται στο 28%, που σημαίνει πως είναι κοντά στην απόδοση της αγοράς.
Το Μετοχικό Αμοιβαία Εσωτερικού της Πειραιώς έχει αύξηση μεριδίων 202,5% από την αρχή του έτους, ενώ το Δυναμικών Επιχειρήσεων της ίδιας ΑΕΔΑΚ 104%.
Την Eurobank το αμοιβαίο GF Greek Equities έχει αύξηση 178% και το Greek Equities Fund 285%.
Οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι αρκετά καλές από την αρχή του έτους με τα περισσότερα να βρίσκονται κοντά στην απόδοση της αγοράς.
Τη μεγαλύτερη απόδοση 38% (έως 21/8) καταγράφει το Allianz Επιθετικής Στρατηγικής Μετοχών Εσωτερικού.
Το Athos High Peaks – Ελληνικό Μετοχικό Α.Κ. έχει απόδοση 37,6% και το Δήλος Blue Chips Μετοχικό Εσωτερικού 36,5%.
Της Πειραιώς το αμοιβαία μετοχικό εσωτερικού έχει απόδοση 35,1% και στο 34,6% είναι η απόδοση για το Triton Αναπτυξιακό Μετοχών Εσωτερικού.
Τα μεγαλύτερα σε μερίδιο αγοράς αμοιβαία κεφάλαια είναι το Eurobank (LF) Εquity – Greek Equities με μερίδιοαγοράς 24,68% και ακολουθεί το Private Banking Class(LF) Equity – Greek Equities Fund με 13,85% και το Δήλος Small Cap Μετοχικό Εσωτερικού με 8,84%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης