Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Μέσα στο 2019 το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Θεοδωρικάκος: Μέσα στο 2019 το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
«Tο δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ' όλους δικό τους δικαίωμα», τονίζει ο Τ. Θεοδωρικάκος
Δύο νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή μέσα στο 2019, ένα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και ένα για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στη "Real News".
Μάλιστα,  δηλώνει ότι «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ' όλους δικό τους δικαίωμα».
«Είμαστε σε απόλυτη τη συνεργασία με το ΥΠΕΞ και τον αρμόδιο υφυπουργό, Α. Διαμαντάρη, ένα διακεκριμένο συμπατριώτη μας στις ΗΠΑ.
Συζητάμε μαζί τους τη βέλτιστη λύση.
Όπως και να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι Έλληνες πολίτες, όπου κι αν γεννιούνται.
Είμαστε αποφασισμένοι μέσα στο 2019 να φέρουμε τη νομοθετική ρύθμιση  που διευκολύνει πραγματικά τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο που κατοικούν.
Και ειλικρινά, δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ελληνικό κόμμα να μην υπερψηφίσει αυτή τη ρύθμιση»», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος κάνοντας αναφορά στο μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης και στο μήνυμα που πήραν οι πολίτες μετά από 45 ημέρες, τονίζει πως «είδαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του να έχουν σχέδιο και να το υλοποιούν με ταχύτατο ρυθμό.
Η μείωση των φόρων είναι πραγματικότητα, η αποκομματοποίηση του κράτους και η επιτελικότητα του υλοποιούνται, η Αυτοδιοίκηση στηρίζεται, η διεθνής αξιοπιστία της Ελλάδας ενισχύεται, επενδύσεις αρχίζουν να υλοποιούνται».
Οι πολίτες, συμπληρώνει, «νιώθουν ότι υπάρχει ξανά το κράτος και είναι δίπλα τους, ιδίως στις δύσκολες ώρες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης