Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Την έκδοση «πράσινου» ομολόγου και επενδύσεις για την κλιματική αλλαγή ζητεί το CSU

Γερμανία: Την έκδοση «πράσινου» ομολόγου και επενδύσεις για την κλιματική αλλαγή ζητεί το CSU
«Η κλιματική αλλαγή απαιτεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ σε φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες», δήλωσε ο Alexander Dobrindt ανώτατο στέλεχος του CSU
Οι Χριστιανοκοινωνιστές της Γερμανίας (CSU), το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Angela Merkel (CDU), σχεδιάζει να αναλάβει τη δέσμευση για την έκδοση ενός «πράσινου» ομολόγου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια μείωσης των ρύπων.
«Η κλιματική αλλαγή απαιτεί επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ σε φιλικές προς το κλίμα τεχνολογίες», δήλωσε ο Alexander Dobrindt ανώτατο στέλεχος του βαυαρικού κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild am Sonntag.
«Γι 'αυτό σκοπεύουμε να ενθαρρύνουμε και να ανταμείψουμε τις επενδύσεις στην προστασία του κλίματος μέσω των θετικών επιτοκίων.
Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε να δρομολογήσουμε ένα ομόλογο για την κλιματική αλλαγή με απόδοση 2% ετησίως εγγυημένη από το κράτος που θα διαρκέσει μέχρι το 2030», σημείωσε ο Dobrindt.
Εάν εγκριθεί, το ομόλογο θα πρέπει να εκδοθεί από τη γερμανική κρατική τράπεζα KfW.
Η Γερμανία σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2020 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990 και κατά 80-95% μέχρι το 2050.
Σχεδιάζει επίσης να δαπανήσει τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την προγραμματισμένη αποδέσμευση από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα.
Υπενθυμίζεται ότι, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αντιστρέψει την ισορροπημένη δημοσιονομική της πολιτική για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση ενός προγράμματος προστασίας του κλίματος με την έκδοση ομολόγου.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης