Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένταση στη συνάντηση Trump - Abe στους G7 για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Β. Κορέας

Ένταση στη συνάντηση Trump - Abe στους G7 για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Β. Κορέας
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ενοχλημένος από τη στάση Trump δήλωσε πως οι εκτοξεύσεις πυραύλων από την Πιονγ Γιάνγκ παραβιάζουν τα ψηφίσματα του U.N
Αγεφύρωτες ήταν οι διαφορές μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Trump και του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe, στο περιθώριο της Συνόδου των G7, σχετικά με τη σοβαρότητα των πυραυλικών δοκιμών της Βορείου Κορέας.
Οπως αναφέρει το Reuters, ο Trump, που προσπάθησε εμφανώς να διαφυλάξει τις σχέσεις του με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Kim Jong-un, δήλωσε ότι οι εκτοξεύσεις δεν παραβίασαν τη συμφωνία περισσότερο από άλλες χώρες.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, ο Trump είπε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος γι 'αυτό, αλλά και πάλι, δεν παραβιάζει τη συμφωνία».
Από την πλευρά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ενοχλημένος από τη στάση Trump δήλωσε πως «οι εκτοξεύσεις πυραύλων από την Πιονγ Γιάνγκ παραβιάζουν τα ψηφίσματα του U.N»
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε χθες Σάββατο (24/8) σε νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας, την έβδομη από τότε που Trump και Kim συναντήθηκαν στα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας τον Ιούνιο.
Οι εκτοξεύσεις έχουν δυσχεράνει την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας για το μέλλον των πυρηνικών όπλων και των βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγκ Γιάνγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης