Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου συνιστά «μεγάλο κίνδυνο» για την οικονομία

Mester (Fed): Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου συνιστά «μεγάλο κίνδυνο» για την οικονομία
Θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση επιχειρήσεων και καταναλωτών, πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed
Ως ένα «μεγάλο κίνδυνο» για την οικονομία χαρακτηρίζει η πρόεδρος της Federal Reserve του Κλίβελαντ Loretta Mester, την αύξηση της αβεβαιότητας γύρω από το εμπόριο.
Πρόσθεσε δε, πως θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντίδραση επιχειρήσεων και καταναλωτών, πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed.
H Mester, η οποία αντιτάχθηκε στη μείωση των επιτοκίων της Fed τον περασμένο μήνα, από το Jackson Hole και την ετήσια διάσκεψη της Fed μίλησε μια ημέρα μετά την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με το Πεκίνο και την Ουάσινγκτον να επιβάλλουν πρόσθετους δασμούς για τα προϊόντα του άλλου και τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να καλεί τις αμερικανικές εταιρείες να εγκαταλείψουν την Κίνα.
Η Mester εκτίμησε ότι, όλες αυτές οι εξελίξεις επηρεάζουν την οικονομία των ΗΠΑ, προβλέποντας έναν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2%.
«Είμαστε ήδη σε ουδέτερο επίπεδο, εκτός και αν η οικονομία κάνει μια στροφή προς το χειρότερο», δήλωσε η Mester, αναφερόμενη στο ουδέτερο επιτόκιο που δεν φρενάρει ούτε ενισχύει μια υγιή οικονομία.
Πρόσθεσε ότι «όσο περισσότερο εξελίσσεται αυτή η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, τόσο μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο αδύναμο αναπτυξιακό σενάριο».
Αν υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, ιδιαίτερα  γύρω από το εμπόριο, τότε αυτό μετακυλίεται στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, επισήμανε για να προσθέσει:
«Νομίζω ότι αυτό είναι ο μεγάλος κίνδυνος εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης