Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποκάλυψη Associated Press: Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ

Αποκάλυψη Associated Press: Το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ
Η επιβεβαίωση αυτή έρχεται μετά από δύο ακόμα μυστηριώδεις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε στρατιωτικές βάσεις μέσα και γύρω από τη Βαγδάτη
Σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την κατάσταση και τις συμμαχίες στη Μέση Ανατολή, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από μία αεροπορική επιδρομή σε αποθήκη πυρομαχικών του Ιράκ, την οποία χρησιμοποιούσε η ιρανική πολιτοφυλακή, σύμφωνα με το Associated Press.
Η επιβεβαίωση αυτή έρχεται μετά από δύο ακόμα μυστηριώδεις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε στρατιωτικές βάσεις μέσα και γύρω από τη Βαγδάτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί παραστρατιωτικοί και τουλάχιστον ένας άμαχος.
Οι εκρήξεις αυτές οδήγησαν τον πρωθυπουργό του Ιράκ Abdul - Mahdi να κλείσει τον εναέριο χώρο της χώρας σε όλες τις μη εγκεκριμένες πτήσεις.
Η Βαγδάτη έχει απειλήσει με «ισχυρή απάντηση» εάν επιβεβαιωθεί ότι ισραηλινά αεροσκάφη βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις και ότι ο στρατός είναι έτοιμος να καταρρίψει οποιοδήποτε «παράνομο»   αεροσκάφος πάνω από το ιρακινό έδαφος.
Εν μέσω των «μυστηριωδών εκρήξεων» που πρόσφατα έπληξαν την ιρακινή πρωτεύουσα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu τη Δευτέρα (19/8) «φωτογράφισε» ο ίδιος την εμπλοκή της χώρας στα πλήγματα αυτά.
«Το Ιράν δεν έχει καμία ασυλία, οπουδήποτε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κίεβο.
Με αυτό τον τρόπο απάντησε σε μια συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις στο Ιράκ.
«Θα ενεργήσουμε - και επί του παρόντος ενεργούμε - εναντίον τους, όπου αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε.
«Αγωνιζόμαστε σε πολλές αρένες εναντίον μιας χώρας που επιθυμεί να μας εκμηδενίσει.
Φυσικά έδωσα στις δυνάμεις ασφαλείας την άδεια και την εντολή να κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να αποτρέψουμε αυτά τα σχέδια του Ιράν», πρόσθεσε ο Netanyahu.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης