Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Ηράκλειο ο Πλακιωτάκης: Μείζον το κτιριακό πρόβλημα των λιμενικών υπηρεσιών – Οι άμεσες προτεραιότητες

Στο Ηράκλειο ο Πλακιωτάκης: Μείζον το κτιριακό πρόβλημα των λιμενικών υπηρεσιών – Οι άμεσες προτεραιότητες
Επίσκεψη Πλακιωτάκη στο  Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου
Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Ναυτιλίας που είναι η ενίσχυση της οργανικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος, η ενίσχυση με επιχειρησιακά μέσα ολόκληρης της 7ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού, αναφέρθηκε από το Ηράκλειο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκης.
Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της πόλης, δηλώνοντας πως «οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος που καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πατρίδας μας προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορά μας, συμβάλλουν αποφασιστικά στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ενίσχυση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας... για το λόγο αυτό τους ευχαριστώ».
Ο ίδιος τόνισε ότι άμεσος στόχος και πρωτοβουλία του Υπουργείου είναι να μη χαθεί ούτε μία μέρα ούτε ένα ευρώ από το μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος που είναι σε εξέλιξη, «πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο με ευρωπαϊκούς πόρους , πάνω από 200 εκατ.  ευρώ, το οποίο θα ενδυναμώσει και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος και με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση της 'Αμυνας της χώρας», όπως είπε.
Ακόμη, ανέφερε απευθυνόμενος σε όλα τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου ότι θα στηρίξει προσωπικά, τα αιτήματά τους που αφορούν κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό και τις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού.
Σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη «το κτιριακό πρόβλημα των λιμενικών υπηρεσιών, είναι μείζον εδώ στο Ηράκλειο και θα πρέπει να εξευρεθεί άμεση λύση».
Μεταξύ άλλων επισήμανε πως «είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μεταφοράς του κεντρικού λιμεναρχείου πρέπει να ξεκινήσει πολύ άμεσα.
Το κτηριακό του Λιμεναρχείου, είναι θέμα που απασχολεί το Ηράκλειο εδώ και δεκαετίες και πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να μπορεί να μεταφερθεί σε ένα νέο κτίριο».
Επιπλέον, θα υπάρξει και η ενίσχυση με επιχειρησιακά μέσα τόσο του Λιμεναρχείου όσο και των  κλιμακίων ειδικών αποστολών (ΚΕΑ) εντός του Σεπτεμβρίου.
Η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού προγραμματίζεται μέσα στο φθινόπωρο και σύμφωνα με τον υπουργό, αφορά την «εκπαίδευση όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος ενώ θα πραγματοποιηθούν και κοινές ασκήσεις με την frontex, όπως έγινε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αυξήσουμε την επιχειρησιακή δυνατότητα των στελεχών του Λιμενικού μας».
Ο κ. Πλακιωτάκης ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα θέματα,  όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και μάλιστα, ζήτησε από τον διοικητή του Κεντρικού Λιμεναρχείου και τον περιφερειακό διοικητή της 7ης Λιμενικής διοίκησης να μιλήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα διότι «είμαι εδώ για να ακούσω αλήθειες και τις πραγματικές και συνολικές ανάγκες και όχι για μια τυπική επίσκεψη».
Σε ερώτηση για το μέτρο του ισοδύναμου που αναμένεται να ισχύσει και για την Κρήτη, ο υπουργός τόνισε ότι «στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης του συγκεκριμένου μέτρου, εκεί που χρειάζεται να υπάρξουν βελτιώσεις θα γίνουν, αλλά για να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα πρέπει το συγκεκριμένο μέτρο να αξιολογηθεί».
Πρόσθεσε ότι  «το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με τους θεσμικούς φορείς, θα γίνουν συναντήσεις και θα υποστηριχθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να στηριχθούν και οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις όλων των νησιών μας αλλά και της Κρήτης».
Σχετικά με την πορεία του θέματος δημιουργίας υδατοδρομίων ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για κινητικότητα γύρω από το θέμα αναφέροντας  ότι «το θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο σε δύο μήνες» και «κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να απλοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο και από εκεί και πέρα να υπάρξουν οι κατάλληλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός και στην Ελλάδα».
Παρόμοια κινητικότητα υπάρχει και για τις άγονες γραμμές μετά και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη Σαμοθράκη, πρόσθεσε και σημείωσε ότι «σίγουρα χρειάζεται βελτίωση του θεσμικού πλαισίου».
Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι  θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα Λιμεναρχεία της χώρας και στους Οργανισμούς Λιμένων με στόχο να έχει ιδία άποψη και ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε οι λύσεις να έρθουν γρήγορα και να είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές για τη λειτουργία Λιμεναρχείων και λιμένων, ενώ ερωτηθείς για το θέμα του ιρανικού τάνκερ απάντησε πως το ζήτημα το διαχειρίζεται το Υπουργείο Ναυτιλίας μαζί με το Υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης