Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης: Στόχος της νέας Βουλής πρέπει να είναι μια Ελλάδα που αφήνει πίσω της την κρίση

Καμίνης: Στόχος της νέας Βουλής πρέπει να είναι μια Ελλάδα που αφήνει πίσω της την κρίση
"Χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα που να εξισορροπεί την αντιπροσωπευτικότητα με την κυβερνητική σταθερότητα", σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη
«Στόχος αυτής της νέας Βουλής πρέπει να είναι μια Ελλάδα που αφήνει πίσω της όχι μόνο την κρίση αλλά και τις παθογένειες που μας οδήγησαν στην κρίση», τονίζει σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γ. Καμίνης.
Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «ο λαός μας ανέθεσε στο Κίνημά μας έναν κομβικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια: εμείς οφείλουμε να επιβάλουμε την υπέρβαση των άγονων αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και να δείξουμε το δρόμο, με όπλα τη σοβαρότητα και την επάρκεια των πολιτικών που θα προτείνουμε».
Κληθείς να απαντήσει εάν το ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι «είναι ξεκάθαρο πως η απόλυτη αναλογικότητα του εκλογικού συστήματος που προώθησε ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί σοβαρά ζητήματα κυβερνητικής σταθερότητας.
Άρα πρέπει να διορθωθεί.
Χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα που να εξισορροπεί την αντιπροσωπευτικότητα με την κυβερνητική σταθερότητα.
Έναν τέτοιο εκλογικό νόμο θα μπορούσαμε να τον υποστηρίξουμε».
Ξεκαθαρίζει πως «σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια επιμέρους συμφωνία σε διατάξεις που προτείνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν επιτρέπεται να εκληφθεί ως προάγγελος γενικής συμπόρευσης με την κυβέρνηση».
Ερωτηθείς αν το ΚΙΝΑλ θα στηρίξει την κυβέρνηση ή αν θα είναι στη γραμμή του «όχι σε όλα», ο κ. Καμίνης απαντά πως «η παράταξή μας έχει αποδείξει διαχρονικά, αλλά ακόμα πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, πως βάζει το δημόσιο συμφέρον πάνω από το κομματικό...
Χρειάζεται όμως και μια προσπάθεια από την κυβέρνηση για την επίτευξη της συναίνεσης, όπου αυτή είναι αναγκαία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης