Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Κινητοποίηση του στρατού για την καταστολή των πυρκαγιών στο Αμαζόνιο

Βραζιλία: Κινητοποίηση του στρατού για την καταστολή των πυρκαγιών στο Αμαζόνιο
«Δασικές πυρκαγιές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις», ανέφερε ο Bolsonaro
Εντολή για την αποστολή του στρατού ώστε να καταστείλει τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, δόθηκε από τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair  Bolsonaro.
Έτσι, βάσει του σχετικού προεδρικού διατάγματος που υπεγράφη από τον Βραζιλιάνο πρόεδρο, εξουσιοδοτούνται από σήμερα, Σάββατο 24/8, οι κυβερνήτες των Πολιτειών της χώρας που εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών του Αμαζονίου να κινητοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις «για προληπτικές και κατασταλτικές ενέργειες κατά περιβαλλοντικών εγκλημάτων», αλλά και για «τον εντοπισμό και την καταπολέμηση πυρκαγιών».
Σε  τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Jair  Bolsonaro τόνισε ότι οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις» και δήλωσε βέβαιος ότι «τα κράτη» θα υπερασπιστούν τη Βραζιλία στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.
«Δασικές πυρκαγιές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις», ανέφερε ο Bolsonaro.

Βοήθεια των ΗΠΑ για την καταστολή των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο

Τη βοήθεια των ΗΠΑ για την καταστολή των πυρκαγιών που καίνε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, προσέφερε την Παρασκευή 23/8 ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump, στον πρόεδρο της Βραζιλίας, Jair  Bolsonaro.
Όπως δήλωσε ο Trump μέσω ανάρτησής του στο twitter «μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Jair  Bolsonaro» και «του δήλωσα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε!».

Κατηγορίες από τον ινδιάνο αρχηγό κατά Bolsonaro

Κατηγορίες κατά του προέδρου της Βραζιλίας, Jair  Bolsonaro, για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο  εξαπέλυσε ο  ινδιάνος αρχηγός Raoni Metuktire.
Ειδικότερα, ο ινδιάνος αρχηγός Raoni Metuktire κατηγόρησε τον Jair  Bolsonaro ότι θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.
«Θέλω να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση για την κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών.
Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να καίγεται έτσι», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Raoni Metuktire ανέφερε για τον πρόεδρο της Βραζιλίας σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «πρέπει τον ξεφορτωθούμε όσο το δυνατόν συντομότερα», προσθέτοντας ότι «θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες).
Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει».
Μάλιστα, κατηγόρησε τον Bolsonaro ότι προωθεί την ανάπτυξη γεωργίας, υλοτοπίας και εξορυκτικής δραστηριότητας σε γη των αυτοχθόνων κοινοτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  «αυτός είναι που παρακινεί αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αγρότες, οι οποίοι τον ακούν, νομίζουν ότι έχουν όλα τα δικαιώματα και αρχίζουν να καίνε τα δάση».
 
www.bankingnews.gr
-

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης