Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξι ευρωπαϊκές χώρες θα παραλάβουν τους μετανάστες του Ocean Viking

Έξι ευρωπαϊκές χώρες θα παραλάβουν τους μετανάστες του Ocean Viking
Σε έξι ευρωπαϊκές χώρες οι μετανάστες του Ocean Viking
Έξι ευρωπαϊκές χώρες θα παραλάβουν τους 356 μετανάστες από το πλοίο διάσωσης Ocean Viking, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Καλοδεχούμενο το ότι έχει βρεθεί λύση για τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στο Ocean Viking και ότι όλοι θα μεταφερθούν» σε διάφορες χώρες, έγραψε στο Twitter ο κ. Αβραμόπουλος, επαινώντας τη Μάλτα επειδή επέτρεψε στο σκάφος να δέσει και στους ανθρώπους που μεταφέρει να αποβιβαστούν εκεί.
Όπως σημείωσε, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία και Ιρλανδία συμφώνησαν να δεχθούν τους μετανάστες.
Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, δήλωσε ότι βρέθηκε ευρωπαϊκή λύση για την αποβίβαση και κατανομή των 356 μεταναστών που βρίσκονται πάνω στο σκάφος Ocean Viking σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Όλοι οι μετανάστες πάνω στο σκάφος» ανθρωπιστικών αποστολών των μκο SOS Μεσόγειος και Γιατροί Χωρίς Σύνορα θα μεταφερθούν σε ένα στρατιωτικό σκάφος της Μάλτας, θα αποβιβαστούν στη συνέχεια στην ξηρά και θα κατανεμηθούν ανάμεσα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία»» διευκρίνισε ο Μουσκάτ στον λογαριασμό του στο Twitter.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, δήλωσε πως η Γαλλία θα υποδεχθεί 150 από τους 356 μετανάστες.
Το Ocean Viking παρέμενε ακινητοποιημένο στη Μεσόγειο για δύο εβδομάδες, αναμένοντας να βρεθεί ένα λιμάνι για να προσεγγίσει, μετά την άρνηση της Μάλτας να το δεχθεί και τα αναπάντητα αιτήματα προς την Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης