Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τριγμοί στους εταίρους του Facebook για το Libra - Το κρυπτονόμισμα χάνει τους υποστηρικτές του

Τριγμοί στους εταίρους του Facebook για το Libra - Το κρυπτονόμισμα χάνει τους υποστηρικτές του
Εταίροι του Facebook για το Libra φαίνεται να επιθυμούν να αποστασιοποιηθούν
Κάποιοι από τους πρώτους υποστηρικτές του Libra φαίνεται να αποστασιοποιούνται από το σχέδιο του Facebook για κρυπτονόμισμα και κόβουν τους δεσμούς εν όψει των εξονυχιστικών ελέγχων.
Η ενταντικοποίηση των ελέγχων στο κρυπτονόμισμα του Facebook έχει τρομάξει ορισμένους από τους πιο ένθερμους αρχικούς υποστηρικτές του με τουλάχιστον τρεις από αυτούς να συζητούν να φύγουν από το εγχείρημα, όπως αναφέρουν οι Financial Times.
Τα 28 μέλη του Libra Association, τα οποία περιλαμβάνουν της Visa, Mastercard, Uber, Spotify αλλά και την θυγατρική Calibra του Facebook, ανέλαβαν την δέσμευση να επενδύσουν τουλάχιστον 10 εκ. δολάρια στο Libra, το οποίο παρουσίασε η Facebook τον Ιούνιο 2019.
Ωστόσο το προτεινόμενο κρυπτονόμισμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της παγκόσμιας κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, αλλά και αντιμονοπωλιακών αξιωματούχων της Ε.Ε..
Δύο εκ των υποστηρικτών της Libra δήλωσαν ότι ανησυχούν για το ρυθμιστικό πλαίσιο και σκέφτονται να αποστασιοποιηθούν από αυτό.
"Θα είναι δύσκολο για τους εταίρους που θέλουν να δείξουν ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες, να στηρίξουν τελικά το Libra", δήλωσαν πηγές.
Καθώς η ένταση μεταξύ Facebook και των εταίρων του αυξάνεται, οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν τις προτάσεις του Libra.
Οι αρχές προστασίας δεδομένων τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την Ε.Ε., την Αυστραλία και τον Καναδά, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων.
Ακόμη, το σχέδιο του Facebook έχει προκαλέσει συζητήσεις για τον κίνδυνο φοροδιαφυγής, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και γενικότερη διατάραξη της ευρύτερης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Το Libra έχει προκαλέσει και την προσοχή των ΗΠΑ. Τον Ιούλιο του 2019 ο David Marcus, επικεφαλής της Calibra, παρευρέθηκε μαζί με συνεργάτες του σε δύο ακροάσεις σχετικά με συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ Facebook και των εταίρων του.
Παράλληλα, η βουλευτίνα των Δημοκρατικών Rashida Tlaib αναρωτήθηκε αν το Facebook δημιουργεί μία "κρυπτογραφική μαφία" μεταξύ επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης