Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινητικότητα στα βαριά χαρτιά – Το βλέμμα στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κινητικότητα στα βαριά χαρτιά – Το βλέμμα στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Στη Moody’s το ενδιαφέρον αλλά μία έκθεση που δημοσίευσε δεν είναι και τόσο καλή. Κάνει λόγο για αβεβαιότητα στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και πως το πιστωτικό προφίλ στηρίζεται από μία μέτρια δυναμική της ανάπτυξης. Δεν έχει και άδικο σε κάποια σημεία της, όπου μιλάει για αναποτελεσματικότητα, διαφθορά κ.α.

Η αγορά πάντως στο άνοιγμα δείχνει διαθέσεις για ήπια άνοδο και προσέγγιση των 850 μονάδων με τη Lamda να έχει μία καλή κίνηση ξανά, τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται και τον ΟΤΕ να παλεύει με τα 12 ευρώ, σημείο όπου στις προηγούμενες συνεδριάσεις έβγαιναν πολλά χαρτιά.

Οι αναλυτές περιμένουν και μία αυξημένη μεταβλητότητα αφού έχουμε τη Moody’s το βράδυ, ενώ από την επόμενη εβδομάδα προς το τέλος θα έχουμε ξανά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου από τράπεζες αλλά και ΕΛΠΕ, Motor Oil. Θα έχουμε μία εικόνα επομένως και αυτήν περιμένουν αρκετοί επενδυτές, για να βγάλουν ένα ασφαλέστερο συμπέρασμα.

ΔΕΗ: Η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας ισοδυναμεί σύμφωνα με κάποιους αναλυτές με αύξηση εσόδων έως 150 εκατ. ευρώ περίπου. Τώρα αν αυξηθούν και τα τιμολόγια τα έσοδα βελτιώνονται περαιτέρω. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλο «ψαλίδι» στα έξοδα. Αυτό το συμμάζεμα που έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια, πρέπει κάποια στιγμή να γίνει.

Η μετοχή συνεχίζει να αντιδρά καλά και κάποιοι αναλυτές που έδωσαν πριν από μέρες τα 2,42 ευρώ ως καλό σημείο εισόδου λόγω στήριξης φαίνεται πως τους βγαίνει. Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα με καλό όγκο συναλλαγών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το χθεσινό κλείσιμο του δείκτη ακουμπούσε στον κινητό μέσο των 100 ημερών. Κατάφερε να περάσει τον κινητό μετά από μερικές μέρες διαπραγμάτευσης από κάτω και τώρα στέλνει ξανά ένα αισιόδοξο μήνυμα. Πρέπει βέβαια σήμερα να κάνει την… υπέρβαση.

Η Alpha Bank ξεκίνησε λίγο κάτω, και η Eurobank αν και έδειξε διαθέσεις, μείωσε την άνοδο και βγαίνουν πάλι χαρτιά πάνω από τα 0,72 ευρώ. Μικρή η άνοδος για Εθνική και σταθεροποιητικό άνοιγμα για Εθνική και λίγο θετικό.
Image
ΑΔΜΗΕ: Στα 2,21 ευρώ και έχει κάνει ήδη 25 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και κάποιοι κτίζουν θέση στη μετοχή. Σιγά-σιγά θα την ανακαλύψουν. Προ καιρού πατούσε δυνατά στα 1,86 ευρώ έχοντας απόδοση χαμηλότερη της αγοράς. Τώρα έχει μειωθεί το χάσμα αλλά και πάλι τη θεωρούμε φθηνή.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το μάζεμα συνεχίζεται και η μετοχή είναι στα 2,25 ευρώ. Αν σπάσει ανοδικά θα δώσει μία καλή απόδοση. Το ταμπλό δείχνει πάντως πως αυτοί που μαζεύουν δεν το κάνουν για να την κρατήσουν εδώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Συνεχίζει από χθες την ανοδική της κίνηση και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να πιάσει τα προηγούμενα υψηλά και το πιο σημαντικό βέβαια να έχουμε κάποιο θετικό νέο, μάλλον κάτι θα μάθουμε στην επικείμενη γενική συνέλευση.

Με 15 χιλ. τεμάχια έφτασε μέχρι τα 2,50 ευρώ. Σημειώνουμε πως χθες ενισχύθηκε 10% χωρίς όγκο συναλλαγών.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Καλή η εικόνα της μετοχής εδώ και μέρες και φτιάχνει τη βασούλα της πάνω από τα 0,75 ευρώ. Με καλό κλίμα πιστεύουμε ότι έχει δυνάμεις για το 1 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Μετά τη χθεσινή κίνηση διορθώνει με χαμηλό όγκο αλλά βρίσκεται σε επαφή με τα πρόσφατα υψηλά της. Στα 1,89 ευρώ με απώλειες 2,33%. Η αποτίμηση στο ύψος της καθαρής θέσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης