Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» στο πετρέλαιο μετά τις νέες κινεζικές κυρώσεις - Απώλειες -2,4% για το αμερικανικό αργό

«Βουτιά» στο πετρέλαιο μετά τις νέες κινεζικές κυρώσεις - Απώλειες -2,4% για το αμερικανικό αργό
Το Brent υποχώρησε κατά -1,15%
Σε τροχιά υποχώρησης βρέθηκε ο μαύρος χρυσός μετά τη νέα κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να εκτονωθεί αρκετά σύντομα.
Μετά την ανακοίνωση από την Κίνα νέων δασμών σε αμερικανικά προϊόντα αξίας 75 δισ. δολαρίων, ο πρόεδρος Trump ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια και θα απαντήσουν αναλόγως, ενώ κάλεσε τις αμερικανικές επιχειρήσεις να αποχωρήσουν από την Κίνα και να επιστρέψουν την παραγωγή τους στις ΗΠΑ.
Παράλληλα ο Trump επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, εξαιτίας και της ομιλίας του στο Jackson Hole, όπου άφησε σαφείς υπαινιγμούς κατά της εμπορικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου.
Όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε ισχυρές πιέσεις το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας, γεγονός το οποίο θα πλήξει όχι μόνο την πορεία των δύο οικονομιών αλλά και τη διεθνή ανάπτυξη και φυσικά και τη ζήτηση πετρελαίου.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να υποχωρήσει -1,15%, παραμένοντας χαμηλότερα από το «ψυχολογικό όριο» των 60 δολαρίων, καθώς διαμορφώθηκε στα 59,23 δολάρια.
Image
Την ίδια ώρα το αμερικανικό αργό δέχθηκε ιδιαίτερα ισχυρές πιέσεις, υποχωρώντας -2,46% στα 53,99 δολάρια.
Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης