Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραιτήθηκε ο CEO της Overstock για ροζ σκάνδαλο με Ρωσίδα κατάσκοπο

tags :
Παραιτήθηκε ο CEO της Overstock για ροζ σκάνδαλο με Ρωσίδα κατάσκοπο
Ο Patrick Byrne είχε σχέση με την Ρωσίδα Butina που καταδικάστηκε για προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016
Ο Patrick Byrne παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του CEO Overstock.com, μεγάλης εταιρίας διαδικτυακών πωλήσεων Overstock.com την Πέμπτη, αφού ανακοίνωσε δημόσια τη σχέση του με την Ρωσίδα πράκτορα Maria Butina, σύμφωνα με δημοσίευμα των οι New York Times.
Η σχέση του Byrne με τη Ρωσίδα πράκτορα διήρκεσε από το 2015 έως το 2018 και είχε παραμείνει άγνωστη μέχρι που η Overstock την δημοσίευσε με δελτίο τύπου περασμένη εβδομάδα.
Ο Byrne συμμετείχε στην ομοσπονδιακή έρευνα που είχε ξεκινήσει αναφορικά με τις  προεδρικές εκλογές του 2016, υπό τον ειδικό σύμβουλο Robert Mueller σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση.
Σε δηλώσεις του σχετικά, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κατέθεσε για να βοηθήσει τους αρμόδιους παράγοντες στην «Eρευνα Clinton» και στην «Ερευνα για τη Ρωσία» όπως αναφέρουν οι NYT.
Η Butina ήταν η πρώτη Ρωσίδα υπήκοος που καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση για προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εκστρατείας στις ΗΠΑ το 2016.
Η ίδια η Butina παραδέχτηκε την ενοχή της όσον αφορά στην κατηγορία συνωμοσίας, αναγνωρίζοντας ότι μαζί με τον τότε αμερικανικό φίλο της, τον Ρεπουμπλικανό Paul Erickson, συνεργάστηκαν με αξιωματούχο της ρωσικής κυβέρνησης στην «εγκαθίδρυση ανεπίσημων γραμμών επικοινωνίας με Αμερικανούς υψηλά ιστάμενα πολιτικούς αξιωματούχους σε θέσεις εξουσίας και επιρροής στην πολιτική των ΗΠΑ ώστε να την επηρεάσουν».
Με μια επιστολή προς τους μετόχους της εταιρίας, ο Byrne δήλωσε ότι η αποκάλυψη της σχέσης του με την Ρωσίδα Butina «μπορεί να επηρεάσει και να περιπλέξει όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας. Έτσι, ενώ πιστεύω ότι έκανα ό, τι ήταν απαραίτητο για το καλό της χώρας, για το καλό της επιχείρησης, είμαι στη θλιβερή θέση που πρέπει να διακόψω τους δεσμούς με την Overstock, τόσο ως C.E.O. όσο και ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης