Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Deutsche Welle: H Aθήνα αρνείται να βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ

Deutsche Welle: H Aθήνα αρνείται να βοηθήσει το ιρανικό τάνκερ
Ο γερμανόφωνος Τύπος για το έμμεσο αλλά σαφές «όχι» της Αθήνας στον ανεφοδιασμό του ιρανικού δεξαμενόπλοιου Adrian Darya 1 και τις πολιτικές ζυμώσεις στην Ιταλία με σκοπό τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Πλήθος γερμανόφωνων μέσων ενημέρωσης αναφέρονται στην «απροθυμία» των ελληνικών αρχών να εξυπηρετήσουν το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 που κινείται προς την ανατολική Μεσόγειο μετά τον απόπλου του από το Γιβραλτάρ.
Η ιστοσελίδα του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης ARD tagesschau.de σημειώνει ότι ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι η Ελλάδα δέχθηκε πιέσεις από τις ΗΠΑ να μην διευκολύνει το ιρανικό τάνκερ, προσθέτοντας ότι η Αθήνα δεν θέλει να επιβαρύνει τις σχέσεις της με τη Ουάσιγκτον.
Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard γράφει ότι οι ελληνικές αρχές ισχυρίζονται ότι τόσο το λιμάνι της Καλαμάτας, όσο και τα υπόλοιπα ελληνικά λιμάνια δεν είναι σε θέση, λόγω υποδομής και μεγέθους, να δεχθούν ένα δεξαμενόπλοιο 130.000 τόνων.
Σε άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα δεν σκοπεύει να εξυπηρετήσει το ιρανικό τάνκερ» η εφημερίδα Die Welt σημειώνει ότι οι επιπτώσεις για το ταξίδι του ιρανικού πετρελαιοφόρου, μετά την απόφαση της Ελλάδας, παραμένουν άγνωστες. Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές το ιρανικό σκάφος δεν έχει καταθέσει, μέχρι στιγμής, επίσημο αίτημα για ανεφοδιασμό ή προμήθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης