Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,5% στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ο χρυσός - Πτώση 0,5% στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,5% ή 7,20 δολ., στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου 2019
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (21/8/2019) ο χρυσός, υποχωρώντας μάλιστα σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων, στον απόηχο των πρακτικών από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), ενώ η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων περιόρισε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλούς καταφυγίου.
Χθες, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δημοσίευσε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Ιουλίου, κατά την οποία είχε προβεί σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.
Τα πρακτικά έδειξαν ότι τα στελέχη της Fed ήταν βαθιά διχασμένα σχετικά με το αν έπρεπε ή όχι να μειώσουν τα επιτόκια.
Δύο μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) ήταν υπέρ μιας μεγαλύτερης περικοπής στα επιτόκια, για να βοηθήσει την άνοδο του πληθωρισμού, ενώ άλλα μέλη δεν επιθυμούσαν καμία απολύτως αλλαγή.
Οι αγορές αναμένουν ότι η Fed θα προβεί σε μία περαιτέρω μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, με τις πιθανότητας να διαμορφώνονται στο 93,5%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Ωστόσο, δυο κορυφαία στελέχη της Fed έδειξαν σήμερα να διαφωνούν με περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων.
Η πρόεδρος της Fed του Κάνσας, Esther George, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα δεν έπρεπε να είχε μειώσει τα επιτόκια τον περασμένο μήνα, τονίζοντας ότι, κατά την άποψή της, δεν απαιτούνταν από τις παρούσες συνθήκες.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφεια, Patrick Harker, εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος για νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,5% ή 7,20 δολ., στα 1.508,50 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου 2019.
Τα «βλέμματα» στρέφονται τώρα στην ετήσια συνάντηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στο Jackson Hole, που αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα εντός της ημέρας, με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας, Jerome Powell, να αναμένεται να δώσει ομιλία αύριο (23/8).
Το φετινό συμπόσιο της Fed πραγματοποιείται εν μέσω ανησυχιών για ύφεση, κυρίως λόγω του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Τους φόβους αυτούς ενέτεινε σήμερα η νέα αντιστροφή στην καμπύλη αποδόσεων των ΗΠΑ, για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Image
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης