Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bruegel: Η πολιτική κρίση μπορεί, τελικά, να αποδειχθεί θετική για την Ιταλία!

Bruegel: Η πολιτική κρίση μπορεί, τελικά, να αποδειχθεί θετική για την Ιταλία!
Χειρότερος συνδυασμός από αυτόν της Λέγκας του Βορρά και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων δεν μπορεί να υπάρξει
Ο Francesco Papadia , πρώην στέλεχος της Τράπεζας της Ιταλίας και αναλυτής του Bruegel πιστεύει ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από την τωρινή συνεργασία του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας.
Οι δρόμοι της Ιταλίας είναι δύο: μία συμμαχία μεταξύ του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (M5S) και του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ή μία δεξιά συμμαχία που θα καθοδηγείται από την Λέγκα.
Αναλυτές πιστεύουν ότι η πρώτη περίπτωση μπορεί και να μην διαρκέσει, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για δύο παρατάξεις που ασκούν κριτική στις τράπεζες και την τωρινή οικονομική κατάσταση.
Από την άλλη εκφράζονται αμφιβολίες για τις οικονομικές πολιτικές που θα μπορούσε να προωθήσει μια κυβέρνηση της Λέγκας.
"Ήταν η χειρότρεη δυνατή συμμαχία για την οικονομία, τόσο στην δημοσιονομική πολιτική όσο και στην διάρθρωσή της. Επομένως το οτιδήποτε άλλο θα είναι σίγουρα καλύτερο, αν και δεν είναι απαραίτητα το καλό", δήλωσε ο Papadia στο CNBC.
Image result for salvini
Ο αναλυτής του Bruegel πιστεύει ότι μία συνεργασία μεταξύ M5S και PD μπορεί να πετύχαινε μεγαλύτερη φορολογική πειθαρχία αλλά η διάρκεια ζωής της θα ήταν μάλλον μικρή.
Από την άλλη, η Λέγκα που επιθυμεί να εμποδίσει την παράνομη μετανάστευση, στοχεύει σε εύκολες νίκες στην οικονομία.
Μάλιστα αναλυτές πιστεύουν ότι ο Matteo Salvini έχει μία τακτική εφάμιλλη με του Trump στην προσέγγισή του στην οικονομία.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Lega βρίσκεται μπροστά από όλα τα υπόλοιπα ιταλικά κόμματα στο 36%. Ήρθε στην εξουσία ως ο πιο αδύναμος του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά η σκληρή ρητορική του Salvini τον βοήθησε να αυξήσει τη δημοτικότητά του σε μια χώρα όπου η μετανάστευση είναι ένα σοβαρό ξεχωριστό ζήτημα.
Το M5S, εν τω μεταξύ, είδε την πτώση της δημοτικότητάς του και επί του παρόντος βρίσκεται στην τρίτη θέση στο 19%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης