Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συρρίκνωση της δραστηριότητας στη μεταποίηση τον Αύγουστο, «δείχνουν» οι PMI

ΗΠΑ: Συρρίκνωση της δραστηριότητας στη μεταποίηση τον Αύγουστο, «δείχνουν» οι PMI
Σημαντική επιβράδυνση στην οικονομική δραστηριότητα των ΗΠΑ
Τη σημαντική επιβράδυνση (ή ακόμη και συρρίκνωση σε κάποιους κλάδους) της οικονομικής δραστηριότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφει η μέτρηση του γενικού PMI (Purchase Managers Index) για τον Ιούλιο 2019.
Ειδικότερα, ο δείκτης που συντάσσει η Markit διαμορφώθηκε στις 50,9 μονάδες (σσ: πάνω από 50 μονάδες συνεπάγεται ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας) έναντι 52,6 τον Ιούνιο 2019.
Σε ό,τι αφορά στους επιμέρους δείκτες, συρρίκνωση των δραστηριοτήτων σημειώθηκε στη μεταποίηση, με τον αντίστοιχο ΡΜΙ να υποχωρεί σε 49,9 μονάδες τον Αύγουστο (δεν έχουν δοθεί ακόμη στοιχεία για αυτόν τον μήνα σε υπηρεσίες και τη γενική οικονομική δραστηριότητα) από 50,4 ένα μήνα πριν.
Ο ΡΜΙ στις υπηρεσίες, τέλος, μειώθηκε στις 50,9 μονάδες τον Αύγουστο, από 53 τον Ιούλιο 2019.
"Τα στοιχεία της έρευνας του Αυγούστου παρέχουν σαφές μήνυμα ότι η οικονομική ανάπτυξη συνέχισε να χαλαρώνει το τρίτο τρίμηνο.
Οι δείκτες PMI για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες παραμένουν πολύ πιο αδύναμοι από ό, τι στις αρχές του 2019 και συλλογικά δείχνουν ετήσια αύξηση του ΑΕΠ κατά περίπου 1,5%.
Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή των πιο πρόσφατων στοιχείων είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης των νέων επιχειρήσεων, λόγω της απότομης απώλειας δυναμικής στον τομέα των υπηρεσιών.
Οι εταιρείες μεταποίησης συνέχισαν να αισθάνονται τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης των παγκόσμιων οικονομικών συνθηκών, με τις νέες εξαγωγικές πωλήσεις να πέφτουν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Αύγουστο του 2009.
Οι επιχειρηματικές προσδοκίες για το επόμενο έτος έγιναν πιο ζοφερές τον Αύγουστο και παραμένουν οι χαμηλότερες από τότε που τα συγκρίσιμα στοιχεία ήταν διαθέσιμα για πρώτη φορά το 2012.
Η συνεχιζόμενη διακύμανση των προβλέψεων για την εταιρική ανάπτυξη δείχνει ότι οι επιχειρήσεις ενδέχεται να ασκήσουν μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με τις δαπάνες, μήνες", σχολιάζει η Markit.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης