Τελευταία Νέα
Πολιτική

Macron προς Μητσοτάκη: Θα ενισχύσουμε την οικονομική, πολιτική και αμυντική συνεργασία μας

tags :
Macron προς Μητσοτάκη: Θα ενισχύσουμε την οικονομική, πολιτική και αμυντική συνεργασία μας
Τη γαλλική επιχειρηματικότητα κάλεσε ο κ. Μητσοτάκης να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας
«Αναλάβατε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά είναι για εσάς πολύ σημαντική η σχέση των δύο χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Emannouel Macron, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι.
Πρόσθεσε πως: «Όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση, η στήριξη της Γαλλίας ήταν σημαντική. Αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος του ελληνικού λαού και τη βούλησή του να μείνει στο ευρώ».
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε τη μακρά φιλία που συνδέει τις δύο χώρες, υπογραμμίζοντας πως, «μας συνδέει μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό» και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές μας προκλήσεις. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα μόλις η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλάβει και συσταθεί.
Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη».
«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας.
Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές.
Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», δήλωσε ο κ. Macron.
Και πρόσθεσε: «Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι στο Παρίσι.
Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό. Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας».
Aπό πλευράς του ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους γάλλους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας, ενώ νωρίτερα, απαντώντας στο καλωσόρισμα του Γάλλου ομολόγου του, τόνισε πως το κοινό παρελθόν Ελλάδας-Γαλλίας δείχνει το δρόμο του μέλλοντος.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της και υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως πρώτος έχει προτείνει ο Πρόεδρος Μακρόν.
Η συνάντηση των δύο ηγετών είναι σε εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης