ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα των Θάνου και Νάκου για «πάγωμα» της έκπτωσης τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

ΣτΕ: «Όχι» στο αίτημα των Θάνου και Νάκου για «πάγωμα» της έκπτωσης τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Oι κκ. Θάνου και Νάκου έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (30/8/2019) στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ
Σε απόρριψη του αιτήματος των Βασιλική Θάνου και Άννας Νάκου για «πάγωμα» της έκπτωσης τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ειδικότερα, ο προεδρεύων του θερινού τμήματος του ΣτΕ, αντιπρόεδρος Μιχάλης Πικραμένος, απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι κκ. Βασιλική Θάνου και Άννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντιστοίχως.
Τόσο η κα Θάνου όσο και η κα Νάκου με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο ΣτΕ ζητούσαν να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσή τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.
Επίσης, οι κκ. Θάνου και Νάκου έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.
Ακόμη, έχουν υποβάλλει στο Ανώτατο Δικαστήριο και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσης τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Η αίτησή ακύρωσής αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του ΣτΕ.
Ειδικότερα, οι δυο προσφεύγουσες με την αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS