Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Αύγουστο 2019 - Στις 51,8 μονάδες ο σύνθετος PMI
Τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Ευρωζώνη για το Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (22/8) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,8 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στις 51,2 μονάδες.
Ο δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών συνέχισε για έναν ακόμα μήνα την ανοδική του πορεία, καθώς ενισχύθηκε σις 53,4 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον Ιούλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 53 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης PMI που σχετίζεται με τον κλάδο μεταποίησης παρέμεινε κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, και συγκεκριμένα στις 47 μονάδες, έναντι 46,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στις 46,2 μονάδες.
Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Markit, Andrew Harker, «οι δυναμικές από την οικονομία της Ευρωζώνης δεν άλλαξαν πολύ τον Αύγουστο, με τη σταθερή ανάπτυξη στον κλάδο υπηρεσιών να εξαλουθεί να διατηρεί το κεφάλι της ευρύτερης οικονομίας πάνω από το νερό, παρά τη συνεχιζόμενη πτώση του μεταποιητικού κλάδου».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το PMI, εξακολουθούμε να περιμένου αύξηση του ΑΕΠ μόλις κατά 0,1% με 0,2%, παρά το γεγονός ότι η συνολική επέκταση σημείωσε άνοδο».
Όσον αφορά τη Γερμανία, ο κ. Harker τόνισε ότι «με τις νέες παραγγελίες να υποχωρούν με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2013 και τις επιχειρήσεις να αισθάνονται απαισιόδοξες αναφορικά με τον μεταποιητικό κλάδο, ο κίνδυνος τεχνικής ύφεσης της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρωζώνη για το τρίτο τρίμηνο παραμένει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης