Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni (Fratelli d’Italia): Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές

tags :
Meloni (Fratelli d’Italia): Ο μόνος δρόμος είναι οι εκλογές
Εάν ο Mattarella αποφασίσει να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αυτή πρέπει να είναι προς την κεντροδεξιά είπε η Meloni
Την θέση ότι ο μόνος δρόμος για την Ιταλία είναι να οδηγηθεί σε εκλογές διατύπωσε η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Fratelli d’ Italia, Giorgia Meloni, η οποία έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και διαβουλεύσεων για το εάν μπορεί μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Giuseppe Conte να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.
«Οι εκλογές είναι το μόνο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο σέβεται την Ιταλία, τα συμφέροντα της, το λαό της και το Σύνταγμα.
Εάν ο Mattarella αποφασίσει να ακολουθήσει το δρόμο του να δώσει διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, θα πρέπει να την εμπιστευθεί σε έναν κεντροδεξιό προκειμένου να σεβαστεί τη λαϊκή βούληση» υποστήριξε η Meloni, η οποία αναφέρθηκε και στην προοπτική μιας κυβέρνησης Δημοκρατικού Κόμματος και Κινήματος 5 Αστέρων.
«Η υπόθεση να σχηματιστεί μια κυβέρνηση Μ5S και PD είναι για μένα άσεμνη διότι αλλάζει διαμετρικά τις πολιτικές για τη μετανάστευση, για τα δημοσιονομικά, για την ΕΕ» υπογράμμισε η Meloni.
«Λέμε όχι σε μια κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο αλλά όχι ανάμεσα στους πολίτες.
Θα ήταν ασέβεια της λαϊκής βούλησης και της Δημοκρατίας μας.
Ο μόνος τρόπος για να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση, είναι να πάμε σε εκλογές.
Οτιδήποτε άλλο θα διαρκέσει μερικούς μήνες μόνο.
Άνθρωποι που χθες αντάλλασσαν προσβλητικά σχόλια, δεν μπορούν σήμερα να πάνε σε συμφωνία.
Η αλήθεια είναι ότι ο Mattarella είναι αναγκασμένος να επιλέξει μεταξύ δύο διαφορετικών συνταγματικών προβλέψεων: τη μια που του ζητά να διακριβώσει εάν υπάρχει μια νέα πλειοψηφία και την άλλη που λέει ότι η κυριαρχία ανήκει στο λαό» είπε η Maloni.
«Άκουσα τον Salvini και πιστεύω ότι αν πάμε σε εκλογές, θα μπορούσε να σχηματιστεί σίγουρα μια κυβέρνηση από τη Lega και τους Fratelli d’ Italia ενώ θα δούμε τι θα κάνει η Forza Italia.
Σίγουρα πάντως θα υπάρξει μια πλειοψηφία» υποστήριξε η Meloni.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης