Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Η κυβερνητική κινητικότητα ενισχύει την επενδυτική ψυχολογία

tags :
ΧΑ: Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές – Η κυβερνητική κινητικότητα ενισχύει την επενδυτική ψυχολογία
Οι αποφασιστικές κινήσεις της κυβέρνησης για Ελληνικό, ΟΛΠ, ΔΕΗ συμβάλουν στην βελτίωση του επενδυτικού κλίματος
Διατήρηση των τάσεων συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές στη σημερινή συνεδρίαση με περιορισμένους όγκους συναλλαγών.
Η εικόνα των διεθνών αγορών θα συνεχίσει να δίνει τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ η κινητικότητα της κυβέρνησης σε μία σειρά από θέματα λειτουργεί υποστηρικτικά.
Το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού έδωσε χθες (21/8) ανοδική κίνηση στη μετοχή της Lamda, ενώ όπως φαίνεται έχει βρεθεί και η «χρυσή τομή» στην επένδυση της Cosco στον ΟΛΠ.
Η ΔΕΗ έχει σήμερα γενική συνέλευση και θα εγκρίνει τη νέα διοίκηση, ενώ ήδη υπάρχει σχεδιασμός για να βελτιωθεί η εικόνα της επιχείρησης μέσα από μετοχοποίηση περιουσιακών στοιχείων (ΔΕΔΔΗΕ) και κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας.
Αύριο 23/8 η Moody’s θα δημοσιεύσει την αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία και οι αναλυτές περιμένουν αναβάθμιση.
Σημειώνεται επίσης πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί σήμερα στο Παρίσι προκειμένου να προσπαθήσει να κερδίσει συμμάχους στο θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων αλλά και να καλέσει επενδυτές στην Ελλάδα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει την ανοδική της κίνηση αν και με ηπιότερο ρυθμό.

Beta
Η αγορά αναμένεται να ανοίξει χαμηλότερα με μικρό όγκο συναλλαγών και να συνεχίσει τη συσσώρευσή της στη σημερινή συνεδρίαση.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης