Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση Trump κατά πάντων: Είμαι ο... «εκλεκτός» για να εναντιωθώ στην Κίνα - Ο Powell είναι εντελώς άχρηστος - Οι Ευρωπαίοι θα κάνουν ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ

tags :
Επίθεση Trump κατά πάντων: Είμαι ο... «εκλεκτός» για να εναντιωθώ στην Κίνα - Ο Powell είναι εντελώς άχρηστος - Οι Ευρωπαίοι θα κάνουν ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ
Νέος γύρος επιθετικών αναρτήσεων μέσω Twitter από τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Μία νέα σειρά επιθέσεων κατά πάντων εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, μέσω πληθώρας αναρτήσεων στο Twitter, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει «άχρηστο» τον πρόεδρο της Fed, J. Powell, να υποστηρίξει ότι οι Ευρωπαίοι «θα κάνουν ό,τι θέλουν οι ΗΠΑ» και να δηλώσει ότι ο ίδιος είναι ο… «εκλεκτός» προκειμένου να κλείσει μία επιτυχημένη εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Παράλληλα τα βέλη του δέχθηκε και η Δανία, την οποία κατηγόρησε ότι δαπανά πολύ λίγα χρήματα για την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, αλλά απολαμβάνει την προστασία του.
Και όλα τα παραπάνω μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η σύνοδος των G7 στη Γαλλία (24-6/08), όπου θα συναντηθεί με αρκετούς εξ αυτών που βρέθηκαν, και πάλι, στο στόχαστρό του.

Επίθεση σε ΕΕ: Θα μπουν δασμοί στα αυτοκίνητα και θα μας δώσετε ό,τι θέλουμε

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εκτοξεύει ο D. Trump, αυτήν την φορά λέγοντας πως αν επιβάλλει δασμούς στα αυτοκίνητα, η Ε.Ε. θα δώσει στις ΗΠΑ "ό,τι θέλουν".
Η απειλή ήρθε λίγο καιρό αφότου υπέγραψε συμφωνία με την Ε.Ε. για ενίσχυση των αμερικανικών εξαγωγών βοδινού κρέατος.
Η συμφωνία που υπέγραψε ο Donald Trump στις αρχές Αυγούστου 2019 αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα πωλούν στην Ευρώπη περισσότερο βοδινό κρέας.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μάλιστα υποσχέθηκε πως θα επιβάλει τιμολόγια σε εισαγόμενα οχήματα και εξαρτήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά τελικά το ανέβαλε.
"Το να συνεννοηθούμε με την Ε.Ε. είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιβάλουμε φόρους στα αυτοκίνητά τους κι έτσι θα μας δώσουν ό,τι θέλουμε. Μας στέλνουν εκατομμύρια Mercedes και BMW", ανέφερε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ο Trump πρόκειται να συναντηθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής των G-7 αυτό το Σαββατοκύριακο (24-25/8) στη Γαλλία. Πολλοί αναμένουν ότι η σύνοδος θα ολοκληρωθεί χωρίς κοινό ανακοινωθέν λόγω διαφορών στο εμπόριο.

Είμαι ο «εκλεκτός» για να εναντιωθώ στην Κίνα - Δεν εξετάζω μείωση των φόρων

Η ζωή του θα ήταν ευκολότερη εάν δεν είχε ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, ωστόσο είναι ο «εκλεκτός» για να εναντιωθεί στο Πεκίνο, δήλωσε σήμερα (21/8/2019) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο Trump δήλωσε, πάντως, ότι οι ΗΠΑ θα συνάψουν πιθανότατα συμφωνία με την Κίνα.
Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν εξετάζει μια μείωση των φόρων ή τη σύνδεση των φόρων από κεφαλαιακά κέρδη με τον πληθωρισμό, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους που πληρώνουν οι επενδυτές επί των κερδών τους από πωλήσεις assets.
Χθες, ο Trump είπε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο σύνδεσης των φόρων από κεφαλαιακά κέρδη με τον πληθωρισμό και ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να μειώσει τους φόρους που πληρώνουν οι μισθωτοί, μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας Medicare για τους ηλικιωμένους και το πρόγραμμα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ωστόσο, σήμερα, τόνισε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή και δεν χρειάζεται μειώσεις φόρων.

Το μόνο πρόβλημα των ΗΠΑ είναι η Fed - Ο Powell είναι εντελώς άχρηστος

Σταθερός στις επιθέσεις του ενάντια στη Fed και τον πρόεδρό της Jerome Powell παραμένει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος… κτύπησε ξανά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Σε δύο αναρτήσεις του ο Trump υποστηρίζει ότι ο Jerome Powell είναι ουσιαστικά άχρηστος, καθώς τον παρομοιάζει με παίκτη του γκολφ ο οποίος δεν μπορεί να… βρει την τρύπα, ενώ προσθέτει ότι το μοναδικό πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας είναι η Fed και η πολιτική της.
Παράλληλα αναφέρεται και στις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ τόσο με την Κίνα όσο και με άλλες χώρες.
Αναλυτικά: «Κάνουμε εξαιρετική δουλειά τόσο με την Κίνα όσο και με άλλους για τις εμπορικές συμφωνίες.
Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι ο Jay Powell και η Fed.
Είναι σαν ένα παίκτη του γκολφ που δεν μπορεί να πετύχει πόντο, δεν έχει το χάρισμα.
Θα πετυχαίναμε υψηλότατο ρυθμό ανάπτυξης εάν υπήρχε μία γενναία μείωση επιτοκίων, αλλά μην περιμένετε κάτι τέτοιο από αυτόν.
Μέχρι στιγμής τα έχει κάνει όλα λάθος και μας έχει απογοητεύσει.
Ανταγωνιζόμαστε πολλές χώρες που έχουν πολύ χαμηλότερα επιτόκια και πρέπει και εμείς να τα μειώσουμε.
Χθες το δολάριο έφθασε σε υψηλότατο επίπεδο.
Δεν υπάρχει πληθωρισμός.
Ξύπνα Fed.
Έχουμε προοπτικές ανάπτυξης τέτοιου επιπέδου όσο ποτέ στο παρελθόν».
Image
Παράλληλα σε έναν ακόμη... γύρο αναρτησεων στο Twitter, ο Trump, με αφορμή τα μηδενικά ή ακόμη και αρνητικά επιτόκια για τα γερμανικά κρατικά ομόλογα, δεν παρέλειψε να επιτεθεί, πάλι, στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.
«Η Γερμανία πληρώνει μηδενικό επιτόκιο και στην πραγματικότητα την πληρώνουν για να δανειστεί χρήματα, ενώ οι ΗΠΑ με ισχυρότερη αξιολόγηση, πληρώνει επιτόκιο και (ελπίζω) μόλις σταμάτησε τη ποσοτική σύσφιξη.
Ισχυρό δολάριο, προβλήματα στις εξαγωγές, καθόλου πληθωρισμός.
Που είναι η Fed;»,
Image
Επίθεση Trump σε Δανία: Δίνει μόνο το 1,35% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ – Να πληρώσουν για την προστασία τους

Συνέχεια στη διαμάχη με τη Δανία δίνει ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, λίγες ώρες αφότου ακύρωσε την επίσκεψή του στη σκανδιναβική χώρα μετά τη διαμάχη για τη Γροιλανδία.
Αυτή τη φορά, ο Ρεπουμπλικάνος έβαλε στο στόχαστρο τη συνεισφορά της Δανίας στο ΝΑΤΟ:
«Για την ιστορία, η Δανία δίνει μόνο στο 1,35% του ΑΕΠ για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ.
Είναι μια πλούσια χώρα και πρέπει να δίνει 2%.
Προστατεύουμε την Ευρώπη, όμως μόνο 8 από τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται στο 2%. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε πολύ, πολύ υψηλότερο επίπεδο από αυτό ...
.... Χάρη σε εμένα, αυτές οι χώρες συμφώνησαν να πληρώσουν ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ - αλλά ακόμη πολύ λιγότερο από αυτά που πρέπει να πληρώσουν για την εκπληκτική στρατιωτική προστασία που τους παρέχεται.
Συγγνώμη!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης