Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και Lamda κράτησαν την αγορά σε θετικό έδαφος

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τράπεζες και Lamda κράτησαν την αγορά σε θετικό έδαφος
ΑΓΟΡΑ: Μπορεί να τη θέλαμε πιο δυνατή τη σημερινή συνεδρίαση αλλά δε μας.. .χάλασε. Θέλουμε βέβαια και συνέχεια ώστε να σπάσει κάποιες αντιστάσεις και να επανέλθει στα φυσιολογικά πλαίσια. Εντός δηλαδή κάποιων σημείων που αρέσουν στους τεχνικούς αναλυτές.

Ο τζίρος χαμηλός και πήγε να μας κάνει τη ζημιά γιατί κάποιες μη τραπεζικές μετοχές είχαν και σήμερα πωλητές. Ωστόσο τα κατάφερε στο κλείσιμο η αγορά αφού την τελευταία μισή ώρα οι αγοραστές στις τράπεζες βγήκαν πιο επιθετικά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική η Πειραιώς και έκλεισε σε υψηλό ημέρας. Στα 2,6820 ευρώ με άνοδο 8,06% και όγκο 1,6 εκατ. τεμάχια. Με αρκετή απόσταση η Eurobank τερμάτισε στο +3,08% και με πωλητές. Ακόμα πιο μικρή η άνοδος για AlphaBank και Εθνική Τράπεζα.

JUMBO: Ξανά πωλητές η μετοχή που κατάφερε να κλείσει στα 16 ευρώ ενώ έγραψε χαμηλό στα 15,83 ευρώ. Ο όγκος ξεπέρασε τις 120 χιλ. τεμάχια και έμειναν και απούλητα στο κλείσιμο 13 χιλ. τεμάχια.

MOTOR OIL: Και εδώ απώλειες άνω του 2% και κλείσιμο κοντά στο χαμηλό ημέρας.

ΔΕΗ: Καλή η συμπεριφορά της σήμερα και φαίνεται πως αρέσει στην αγορά η ιδέα να καταργηθεί η έκπτωση συνέπειας αλλά και οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον των ξένων στην τιτλοποίηση που θέλει να κάνει η επιχείρηση.

LAMDA: Πήρε πάλι τα πάνω της η μετοχή λόγω εξελίξεων στο Ελληνικό. Ξεπέρασε τα 9 ευρώ με υψηλό στα 9,30 ευρώ και κλείσιμο στα 9,19 ευρώ. Η αποφασιστικότητα του υπουργού Ανάπτυξης είναι καθοριστική για τη μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Πιέστηκε σήμερα και έκλεισε και με πωλητές κοντά στα χαμηλά ημέρας. Στα 7,83 ευρώ με απώλειες 2,85% και όγκο 33 χιλ. τεμάχια.

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τεράστια άνοδος από την αρχή του έτους με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Ξεκίνησε τη χρονιά από τα 0,6250 ευρώ και έφτασε στα 2,24 ευρώ. Ο συνολικός όγκος βέβαια από την αρχή του έτους δεν ξεπερνά τις 38 χιλ. τεμάχια. Όμως η αποτίμηση πήγε στα 9,3 εκατ. ευρώ. Οι μύλοι στο ΧΑ ήταν αρκετά φθηνοί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τώρα δεν μπορούμε να πούμε πως είναι φθηνή.

Δεν νομίζουμε πως έχει και νόημα να κάνουμε σύγκριση με τις άλλες δύο του κλάδου, τον Κεπενό και τον Λούλη. Στον Σαραντόπουλο βέβαια δεν υπάρχουν και πολλά κομμάτια ελεύθερα όπως φαίνεται ή μπορούμε να πούμε πως κάποιος ασχολείται με τη μετοχή σε αντίθεση με άλλες εταιρείες.

MODA BAGNO: Θεαματική πορεία και σήμερα και πλέον η μετοχή από την αρχή του έτους καταγράφει άνοδο 8% αλλά και πάλι υστερεί έναντι του δείκτη (35%) και πολλών άλλων μετοχών. Η αποτίμηση έφτασε τα 10 εκατ. ευρώ και εξακολουθεί να παίζει με ελκυστικό p/bv. Ωστόσο τα κέρδη είναι μεγάλα σε σύντομο χρονικό διάστημα, επομένως όσοι πήραν στα χαμηλά μπορούν να βάλουν κάτι στην τσέπη. Η αύξηση ρευστότητας ποτέ δεν έβλαψε…

Φυσικά και εξακολουθεί η στήλη να είναι θετική απέναντι στη μετοχή λόγω βελτίωσης του ισολογισμού και περιμένουμε το εξάμηνο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η συγκεκριμένη έκανε αρκετούς μήνες χωρίς πράξη στο παρελθόν. Στα μικρά του ΧΑ υπάρχει ο κίνδυνος εγκλωβισμού, γι΄ αυτό και τοποθετείται ο σωστός επενδυτής όταν δεν κάνουν όγκο, σιγά-σιγά και όταν αρχίσουν να κάνουν μεγάλο όγκο για τα δεδομένα τους παίρνει τα κέρδη του. Δεκάδες τα παραδείγματα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τα έχουμε ξαναγράψει για τον τρόπο με τον οποίο παίζεται η μετοχή. Σήμερα προσπαθούσαν και το πέτυχαν να τη ρίξουν με λίγα κομμάτια. Στις δημοπρασίες ήθελαν να την κλείσουν ακόμα πιο κάτω, αλλά κάποιος έβαλε εντολή αγοράς 20 χιλ. τεμάχια χαμηλά και άλλαξε την εικόνα.

ΚΕΚΡΟΨ: Πέρασε ξανά πάνω από τα 3 ευρώ με όγκο περίπου 40 χιλ. τεμάχια.

Σα να τους έλεγε «παιδιά εδώ είμαι αν θέλετε να πουλήσετε στα 2,10 ή 2,11 ευρώ». Τελικά έκλεισε αμετάβλητη στα 2,16 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης