Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Σχεδόν αναπόφευκτο το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit - Πιθανή η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας

Barclays: Σχεδόν αναπόφευκτο το ενδεχόμενο ενός άτακτου Brexit - Πιθανή η επιβράδυνση της βρετανικής οικονομίας
Οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας τόνισαν ότι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία μοιάζει «όλο και περισσότερο αναπόφευκτο»
Στο γεγονός ότι το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία γίνεται όλο και περισσότερο αναπόφευκτο αναφέρθηκε σήμερα (21/8) η Barclays, μέσω σημειώματος που δημοσίευσαν οι οικονομολόγοι της τράπεζας Fabrice Montagne και Christian Keller.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Barclays επεσήμαναν ότι «ακόμα και εάν οι νομοθέτες κατορθώσουν να επεκτείνουν τη διαδικασία πέρα από τις 31 Οκτωβρίου, η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκη Ένωση χωρίς καμία συμφωνία αποτελεί πλέον το βασικό σενάριο της τράπεζας».
Μάλιστα, οι αναλυτές της τράπεζας διευκρινίζουν ότι «οι αναταραχές στην οικονομία θα είναι κατά πάσα πιθανότητα σταδικαές, αλλά μία πτώση της στερλίνας κοντά στα 1,09 δολ. θα πυροδοτήσει τον πληθωρισμό, προκαλώντας μία επιβράδυνση η οποία θα διαρκέσει για μήνες».
«Η εκπλήρωση του Brexit χωρίς μία παράταση πέρα από τις 31 Οκτωβρίου θεωρείται από τον πρωθυπουργό ως πολιτική επιταγή ώστε να αποφευχθεί η διάλυση του Συντηρητικού Κόμματος και να ανοίξει ο δρόμος για μία μελλοντική εκλογική νίκη», αναφέρει το σημείωμα της Barclays, προσθέτοντας εν συνεχεία ότι «οι οικονομικοί κίνδυνοι υποβαθμίζονται, ενώ τα οφέλη από τον μετριασμό των δαπανών έκτακτης ανάγκης και της χαλάρωσης τονίζονται».
Μάλιστα, οι οικονομολόγοι της τράπεζας τονίζουν ότι «οι κίνδυνοι των προβλέψεων είναι ότι μία βαθύτερη ύφεση θα μπορούσε να διαρκέσει εάν οι αναταραχές και το πλήγμα στην εμπιστοσύνη αποδειχθούν μεγαλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις», καθώς και ότι «το εναλλακτικό σενάριο είναι ότι μία κανονική αποχώρηση υπό μία συμφωνία παρόμοια με την προηγούμενη θα απορριφθεί από το Κοινοβούλιο».
«Σε αυτήν την περίτπωση, η ανάπτυξη θα είναι σταθερή λόγω της μειωμένης αβεβαιότητας και η Τράπεζα της Αγγλίας πιθανότατα θα προχωρήσει σε μερικές ακόμα αυξήσεις επιτοκίων τα επόμενα χρόνια», καταλήγουν οι οικονομολόγοι της Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης