Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες συνομιλίες για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας - Αυτοκίνητα και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο

Νέες συνομιλίες για το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας - Αυτοκίνητα και αγροτικά προϊόντα στο επίκεντρο
Μία συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας θα αναπτερώσει τις ελπίδες για άμβλυνση των διεθνών εμπορικών εντάσεων
Αμερικανοί και Ιάπωνες διαπραγματευτές συναντώνται σήμερα και αύριο και μία τυχόν συμφωνία μπορεί να διευκολύνει το παγκόσμιο εμπόριο.
Σε αυτήν την περίπτωση, οι αγορές θα ανακουφιστούν και θα αυξηθούν οι ελπίδες για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο ΥΠΟΙΚ της Ιαπωνίας Toshimitsu Motegi θα συναντηθεί με τον αρμόδιο για το Εμπόριο Αντιπρόσωπο Robert Lighthizer στην Ουάσινγκτον σήμερα 21/8.
Από την μεριά της η Ιαπωνία θέλει να μειώσει τους δασμούς στα βιομηχανικά αγαθά και στα εξαρτήματα αυτοκινήτων που εξάγει στις ΗΠΑ και παράλληλα να αποφύγει τον δασμό 25% που θα ισχύσει στις εισαγωγές αυτοκινήτων από τον Νοέμβριο 2019.
Οι εξαγωγές αυτοκινήτων αντιπροσωπεύουν τα 2/3 του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος, σύμφωνα με το Reuters.
Οι ΗΠΑ από την μεριά τους επιθυμούν να εξάγουν περισσότερα αγροτικά προϊόντα στην Ιαπωνία και να εξασφαλίσουν χαμηλότερους δασμούς για το βοδινό και το χοιρινό κρέας.
Οι συνομιλίες μεταξύ Trump και του Ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βάση σύναψης εμπορικής συμφωνίας στην σύνοδο των G7 (24-25/8) στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.
Οι εμπορικές διαμάχες της κυβέρνησης Trump με την Κίνα, την Ινδία, την Ε.Ε. αλλά και άλλες χώρες έχουν βαρύνει το κλίμα στις αγορές και έχουν επηρεάσει αρνητικά στην παγκόσμια εμπορική ανάπτυξη.
Επομένως μία συμφωνία με την Ιαπωνία θα μπορούσε να αναπτερώσει τις ελπίδες για κάτι αντίστοιχο με τους άλλους εμπορικούς εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης