Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mercedes: Παρακολουθεί τους πελάτες της με ειδικές συσκευές - Έκθετη η εταιρεία για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Mercedes: Παρακολουθεί τους πελάτες της με ειδικές συσκευές - Έκθετη η εταιρεία για την προστασία προσωπικών δεδομένων
Η Mercedes μπορεί να παρακολουθεί τους πελάτες της και να δίνει τα στοιχεία σε τρίτους
Η Mercedes διαθέτει σύστημα παρακολούθησης των οδηγών και αν της ζητηθούν στοιχεία μπορεί να τα δώσει, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.
Η εταιρεία βέβαια ισχυρίζεται ότι τα συστήματα αυτά ενεργοποιούνται μόνο σε "ειδικές περιπτώσεις" όπως για παράδειγμα όταν πελάτες καθυστερούν τις πληρωμές.
Παρ' όλα αυτά η βιομηχανία αυτοκινήτων παραδέχεται πως μοιράζεται τα δεδομένα με τρίτους, δικαστικούς επιμελητές και επιχειρήσεις.
Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο ή απλά η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για τους πελάτες της;
Ο David Davies, πρώην υπουργός της Βρετανικής κυβέρνησης, κλήθηκε σε ακρόαση για το θέμα και δήλωσε: "Δεν είναι η πρώτη φορά που μία μεγάλη εταιρεία συμπεριφέρεται σαν τον Μεγάλο Αδελφό, αλλά σπάνια βρισκόμαστε μπροστά σε μια τέτοια περίπτωση εξαπάτησης όπως αυτή".
Προσέθεσε δε πως ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να επιληφθεί του θέματος.
Νομικοί σύμβουλοι και δικηγόροι έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για το κατά πόσο πλέον προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και κατά πόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.
Άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, όπως η BMW, η Jaguar και η Land Rover ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν τοποθετήσει τέτοια συστήματα στα αυτοκίνητα των πελατών της.
Ο Βρετανός βουλευτής Andrew Bridgen δήλωσε πως "αν η Mercedes επιθυμεί να εγκαταστήσει αυτήν την τεχνολογία στα αυτοκίνητά της είναι εντάξει. Αρκεί όμως να ενημερώνουν τους πελάτες τους και να μην το κρύβουν από τους όρους και τις προϋποθέσεις τους".
Η Mercedes κυριαρχεί στα leasing του Ηνωμένου Βασιλείου, έκρυψε τα συστήματα παρακολούθησης από τους όρους και τις συνθήκες. Η τεχνολογία μυστικών αισθητήρων δεν σχετίζεται με τις συσκευές αντικλεπτικής παρακολούθησης ούτε με τους νόμους της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης