Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία ΗΠΑ για Αφγανιστάν: Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν

Αισιοδοξία ΗΠΑ για Αφγανιστάν: Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν
Στόχος η επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα επιτρέψει στον Trump να διατάξει τη σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων
Την αισιοδοξία της για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας εκφράζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρεται, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και απώτερος στόχος είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δώσει τη δυνατότητα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να τηρήσει τη δέσμευση του για τη σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
«Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις, που θα επικεντρωθούν στα ζητήματα που εκκρεμούν για να κλειστεί συμφωνία.
Είμαστε έτοιμοι.
Περιμένουμε να δούμε αν οι Ταλιμπάν είναι επίσης» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο επικεφαλής αμερικανός διαπραγματευτής, Zalmay Khalilzad.
Οι δύο πλευρές, οι οποίες άρχισαν πριν από έναν χρόνο τη διαπραγμάτευση, χαιρέτισαν με ικανοποίηση την «εξαίρετη πρόοδο» που σημειώθηκε στον πιο πρόσφατο — τον όγδοο κατά σειρά — κύκλο των συνομιλιών τους στην πρωτεύουσα του Κατάρ, ο οποίος έλαβε τέλος πριν από περίπου δέκα ημέρες.
Έκτοτε η κυβέρνηση Trump προσμένει πως το νέο ραντεβού θα είναι το τελευταίο και θα καταλήξει στη σύναψη συμφωνίας με τους Ταλιμπάν ενώ χθες και ο ΥΠΕΞ των  ΗΠΑ, Mike Pompeo επιβεβαίωσε πως οι συνομιλίες πάνε καλά.
Πάντως, υπάρχουν έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο μια ειρηνευτική συμφωνία θα έχει διάρκεια και θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να απεμπλακούν ύστερα από 18 χρόνια από τον πλέον μακρόχρονο πόλεμο, στον οποίο έχουν εμπλακεί στην ιστορία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης