Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πονοκέφαλος για τη Merkel η κατακόρυφη άνοδος του AfD στην πρώην Ανατολική Γερμανία

Reuters: Πονοκέφαλος για τη Merkel η κατακόρυφη άνοδος του AfD στην πρώην Ανατολική Γερμανία
CDU και SPD αναμένεται ότι θα χάσουν την εξουσία στα κρατίδια της Σαξονίας και του Βρανδεμβούργου στις εκλογές της 1ης Σεπτεμβρίου 2019
Η εντυπωσιακή αύξηση της δημοτικότητας του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας, απειλεί ακόμη και την ενότητα του ήδη εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας, με δεδομένες και τις περιφερειακές εκλογές σε δύο κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας τον Σεπτέμβριο 2019.
Τον επόμενο μήνα πραγματοποιούνται εκλογές στο κρατίδιο της Σαξονίας, το οποίο αυτή τη στιγμή διοικείται από κοινού από τα CDU και SPD και στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, όπου κυβερνά το SPD και το Κόμμα της Αριστεράς.
Όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι εκλογές σε αυτά τα δύο κρατίδια την 1η Σεπτεμβρίου 2019 θα είναι το λιγότερο ταπεινωτικές τόσο για το CDU όσο και για το SPD.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που το SPD χάσει το Βρανδεμβούργο, το οποίο κυβερνά από το 1990 έως και σήμερα, το πλήγμα θα είναι ισχυρό και όχι μόνο για το γόητρο του κόμματος.
Ταυτόχρονα η απώλεια της Σαξονίας για το CDU θα αποτελέσει πρόβλημα και για τη φερόμενη ως διάδοχο της Merkel, τη νυν υπουργό Άμυνας, Annegret Kramp-Karrenbauer.
Image
Η άνοδος του AfD

To AfD βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνει, καθώς τάσσεται κατά των μεταναστών και μάλιστα για δύο ιδιαίτερα φτωχά ομοσπονδιακά κρατίδια, οι πολίτες των οποίων μαστίζονται από την ανεργία.
Ένα από τα συνθήματα που χρησιμοποιεί το AfD και έχει μεγάλη επιτυχία είναι: «Χρήματα για τους συνταξιούχους και όχι για τους παράνομους μετανάστες».
Σύμφωνα με ορισμένους πολιτικούς αναλυτές εάν το AfD επικρατήσει σε αυτά τα δύο κρατίδια δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και η κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας.
Το AfD αναφέρει ότι οι μετανάστες αποτελούν απειλή για τον γερμανικό πολιτισμό. Θέλει να απομακρύνει εκείνους που εισέρχονται στη Γερμανία χωρίς έγγραφα ταυτότητας, να περιορίσει την πρόσβαση των μεταναστών στα κοινωνικά προγράμματα, να απαγορεύσει την κατασκευή τζαμιών με μιναρέδες και να επιταχύνει την απέλαση απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.
Το AfD αναφέρει επίσης ότι οι μετανάστες βρίσκονται πίσω από την άνοδο του βίαιου εγκλήματος, άποψη που αμφισβητείται από άλλα κόμματα.
«Το AfD δεν είναι ρατσιστικό.
Είναι το μόνο κόμμα που λέει την αλήθεια », δήλωσε ο Dirk Fuckner, 50χρονος διευθυντής πωλήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης