Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει να γίνει – Άργησε πολύ η ΝΔ για τη Σαμοθράκη

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέλει να γίνει – Άργησε πολύ η ΝΔ για τη Σαμοθράκη
Νούμερο 1 ζήτημα για το Κίνημα Αλλαγής η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είπε ο κ.Χρηστίδης
Να ξεκαθαρίσει τι θέλει να γίνει και ποια στρατηγική θα ακολουθήσει καλεί το ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του και στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι άργησε πολύ να αντιδράσει στο θέμα που υπήρξε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακόμα αποτυπώσει την στρατηγική που θέλουν να ακολουθήσουν.
Δεν έχουν πολιτική ταυτότητα και αυτό είναι κάτι το οποίο είδαμε τα τελευταία 4,5 χρόνια που ήταν κυβέρνηση.
Και φυσικά το έχουμε δει και την περίοδο μετά από την ήττα του στις εκλογές.
Είναι κάτι που μένει να φανεί και το επόμενο χρονικό διάστημα.
Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε πολιτική ταυτότητα.
Θα την αποτυπώσουμε πολύ καθαρά και στη συνδιάσκεψη που θα κάνουμε για τη σοσιαλδημοκρατία το φθινόπωρο.
Έχουμε μάθει εμείς να κολυμπάμε ανάμεσα στα πιράνχας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια και ξέρουμε να κολυμπάμε καλά.
Θα αναμετρηθούμε με όρους αρχών, αξιών, ιδεών, για το ποιος εκφράζει αυθεντικά την προοδευτική παράταξη.
Μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις, έχουμε τον εκλογικό νόμο, έχουμε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες αλλαγές.
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει.
Λέει ότι θα μετασχηματίσει το κόμμα του και θα κοιτάξει προς μια άλλη κατεύθυνση και ο κ. Σκουρλέτης βγαίνει και αμφισβητεί ευθέως την κατεύθυνση αυτή λέγοντας ότι δε θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κεντροαριστερά ούτε σοσιαλδημοκρατία.
Πρέπει να πει τί θέλει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα φανεί γιατί πέρα από τα λόγια υπάρχουν και οι πράξεις» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρηστίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τη Σαμοθράκη επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση άργησε πολύ να αντιδράσει.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ άργησε.
Έκανε 10 μέρες αργότερα τη σύσκεψη του μισού υπουργικού συμβουλίου.
Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει ως κυβέρνηση.
Έπρεπε να έχει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά διότι σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, ένα τετραήμερο το οποίο ήταν πολύ έντονο, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι, επιχειρηματίες έχασαν τη δυνατότητα να δουλέψουν μέσα στην καρδιά του δεκαπενταύγουστου» είπε ο κ.Χρηστίδης, τονίζοντας πως για το ΚΙΝΑΛ το νούμερο 1 ζήτημα είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις μας εξέπληξαν δυσάρεστα.
Η μη αναφορά του στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων άμεσα, τώρα που έχει νωπή λαϊκή εντολή, ήταν κάτι το οποίο δημιούργησε αλγεινή εντύπωση σε εμάς και με την πίεση που ασκήθηκε τις επόμενες μέρες έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει.
Πρέπει να μειωθούν τα βαρύτατα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και να δημιουργηθεί ένα δημοσιονομικό κενό, ένα όφελος το οποίο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Σε αυτό εμείς θα είμαστε αρωγοί, ήδη το έχουμε κάνει βασικό ζήτημα συζήτησης στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές και είναι το αυτονόητο.
Η Φώφη Γεννηματά το έθεσε πριν ενάμιση χρόνο πρώτη στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.
Είναι επίσης γνωστό ότι το έθεσε ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Βέμπερ λέγοντας ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα είναι το Νο 1 ζήτημα.
Το γεγονός ότι το παραπέμπει στις καλένδες και ακολουθεί την δική της άποψη η ΝΔ είναι κάτι το οποίο θα κριθεί.
Εμείς λέμε ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα, να μην μπούμε σε ένα νέου τύπου επικοινωνιακό πόλεμο στον οποίο ο πολίτες θα χάνουν την ουσία.
Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένα από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα μπορεί να πει το οτιδήποτε πάνω σε αυτό.
Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης να ξέρουν ότι αυτό το ζήτημα είναι το Νο 1 στην ατζέντα του Κινήματος Αλλαγής.
Θα είμαστε αρωγοί σε ότι είναι εποικοδομητικό και ουσιαστικό και θα είμαστε και μαχητικοί εκεί που βλέπουμε ότι υπάρχουν  τρύπες από τη μεριά της κυβέρνησης, καθώς και στην πίεση προς τους δανειστές για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και της αλλαγής του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί το Υπερταμείο.
Κι εκεί είναι πολύ κρίσιμο να δώσουμε μια νέα επενδυτική μορφή και να προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία» επεσήμανε ο κ.Χρηστίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης