Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι από την κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam: Κίνδυνος ύφεσης εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων

tags :
Καμπανάκι από την κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ, Carrie Lam: Κίνδυνος ύφεσης εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων
Η  Carrie Lam προειδοποιεί για σοβαρούς κινδύνους εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στην πόλη.
Η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Carrie Lam προειδοποιεί ότι ο χρηματοοικονομικός κόμβος αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο ύφεσης εξαιτίας των βίαιων διαδηλώσεων.
Επανέλαβε επίσης τους κινδύνους που ενέχουν οι ήδη πολύμηνες διαμαρτυρίες, λέγοντας πως οι αριθμοί καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Την προηγούμεη εβδομάδα η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι μείωσε την πρόβλεψη ανάπτυξης του ΑΕΠ του 2019 σε ποσοστό μεταξύ 0 και 1%, από το αρχικό 2-3% που είχε προβλεφθεί.
Η Lam εμφανίστηκε πρόθυμη να συζητήσει με τους διαδηλωτές σε μια προσπάθεια περιορισμού των εντάσεων και των τρεχουσών διαφορές.
Η κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ μπορεί να παρουσίασε μία πολύ ζοφερή εικόνα της πόλης εξαιτίας των διαμαρτυριών και των επεισοδίων, εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι ο διάλογος με ειρηνικούς διαδηλωτές θα μπορούσε να αποτελέσει μια "διέξοδο" για τον ασιατικό χρηματοοικονομικό κόμβο.
Οι διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησαν με αφορμή το νομοσχέδιο περί έκδοσης υπόπτων. Η κυβέρνηση το απέσυρε λόγω των βίαιων αντιδράσεων και η Lam επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το επαναφέρει.
Διάφοροι τομείς της οικονομίας έχουν επηρεαστεί. Συγκεκριμένα ο αεροπορικός κλάδος -εξαιτίας και του αποκλεισμού του αεροδρομίου προ ημερών και την επακόλουθη ακύρωση δεκάδων πτήσεων-, όπως επίσης έχουν πληγεί και οι κλάδοι του λιανεμπορίου και της αγοράς ακινήτων.
Επιπλέον έχουν επηρεαστεί και οι δημόσιες συγκοινωνίες.
Οι δηλώσεις της Carrie Lam έρχονται σε μία περίοδο που το Πεκίνο επιδιώκει και την ανάπτυξη του Shenzhen, γείτονος πόλης με το Χονγκ Κονγκ, το οποίο μετατρέπεται σε κόμβο για την παραγωγή και την τεχνολογία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης