Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία σε ΗΠΑ: Δεν θα παρασυρόμαστε σε κούρσα εξοπλισμών - Δεν θα αναπτύξουμε πυραύλους εάν δεν το κάνει η Ουάσιγκτον πρώτα

tags :
Ρωσία σε ΗΠΑ: Δεν θα παρασυρόμαστε σε κούρσα εξοπλισμών - Δεν θα αναπτύξουμε πυραύλους εάν δεν το κάνει η  Ουάσιγκτον πρώτα
Αιχμές Ρωσίας κατά ΗΠΑ για τη δοκιμή ενός συμβατικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που απαγορευόταν βάσει της συνθήκης πυρηνικού αφοπλισμού INF
Τη λύπη της για τη δοκιμή από τις ΗΠΑ ενός συμβατικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς που απαγορευόταν βάσει της συνθήκης πυρηνικού αφοπλισμού INF εξέφρασε η Ρωσία.
Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov, υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θα παρασυρθεί σε μια κούρσα εξοπλισμών και δεν θα αναπτύξει πυραύλους εάν δεν το κάνουν πρώτα οι ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, η δοκιμή του πυραύλου Κρουζ διεξήχθη την Κυριακή από το νησί Σαν Νίκολας, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας.
Ο πύραυλος διένυσε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ..
«Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν και τα διδάγματα που αντλήθηκαν από αυτήν τη δοκιμή θα δώσουν στο υπουργείο Άμυνας τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανάπτυξη νέων όπλων μέσου βεληνεκούς» ανέφερε η ανακοίνωση του Πενταγώνου.
«Υποθέταμε ότι η κατάσταση θα εξελισσόταν ακριβώς έτσι.
Δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε σε μια ακριβή κούρσα εξοπλισμών.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin χθες από τη Γαλλία, επιβεβαιώνουμε τη σθεναρή δέσμευσή μας στο μονομερές μορατόριουμ ανάπτυξης αντίστοιχων συστημάτων (…) μέχρις ότου οι ΗΠΑ αναπτύξουν τέτοια συστήματα οπουδήποτε στον κόσμο», επεσήμανε ο Ryabkov.
«Λυπούμαστε για όλα αυτά.
Οι ΗΠΑ παίρνουν με προκλητικό τρόπο την οδό της κλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων, όμως δεν θα υποκύψουμε στις προκλήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης