Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Έρχονται νέα υψηλά στη Wall, παρά την αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων

JP Morgan: Έρχονται νέα υψηλά στη Wall, παρά την αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων
Οι αμερικανικές μετοχές θα ανακάμψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την JP Morgan
Νέα υψηλά στις μετοχές της Wall Street στο α΄εξάμηνο του 2020 προβλέπουν οι αναλυτές της JP Morgan, παρά την αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων.
Οι μετοχές στις αγορές διεθνώς δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα την περασμένη εβδομάδα, μετά την αντιστροφή της καμπύλης των 2ετών και 10ετών αμερικανικών ομολόγων για πρώτη φορά από το 2007, με τους φόβους για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας να ενισχύονται.
Ωστόσο, είναι πιθανό η διόρθωση στις αγορές να αποδειχθεί βραχύβια και οι αμερικανικές μετοχές να ανακάμψουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την JP Morgan, όπως μεταδίδει το Bloomberg, καθώς οι προσδοκίες για τη λήψη μέτρων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες, επισκιάζουν τις ανησυχίες για ύφεση.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές της JP Morgan, ακόμη και αν επιβεβαιωθεί ότι η αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων προμηνύει ύφεση, οι επενδυτές θα έχουν χρόνο για κέρδη, προτού αλλάξει το κλίμα.
Την προηγούμενη φορά που αντιστράφηκε η καμπύλη των ομολόγων, μεσολάβησαν 17 μήνες, πριν την ύφεση.
Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (ROE) διαμορφώθηκε στο 10% κατά μέσο όρο στο 12μηνο που ακολούθησε την αντιστροφή της καμπύλης, σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.
«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μετά τη διόρθωση του Αυγούστου, οι μετοχές θα ενισχυθούν σε νέα υψηλά, κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου του 2020», αναφέρουν στο σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές της JP Morgan.
Οι αναλυτές επισημαίνουν το γεγονός ότι στο παρελθόν η αντιστροφή της καμπύλης αποτελούσε σημάδι υψηλών επιτοκίων, επιδείνωσης στην αγορά εργασίας και πιο «σφικτών» συνθηκών δανεισμού.
Ωστόσο, οι τρέχουσες συνθήκες καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο, με τα επιτόκια να διαμορφώνονται μετά βίας πάνω από το μηδέν.
«Η αντιστροφή της καμπύλης αποτελεί περισσότερο έναν δείκτη ακραίες νευρικότητας στις αγορές, παρά ένα σημάδι για επικείμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία», σύμφωνα με την JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης