Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς η νέα πλατφόρμα συναλλαγών Bakkt εκτοξεύει εκ νέου την τιμή του Bitcoin

tags :
Πώς η νέα πλατφόρμα συναλλαγών Bakkt εκτοξεύει εκ νέου την τιμή του Bitcoin
Το χρηματιστήριο Bakkt θα εγκαινιάσει την επιμέλεια και τις φυσικές παραδόσεις συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε ημερήσια και μηνιαία βάση
Επανήλθε το Bitcoin στα 11.000 δολάρια μετά την ανακοίνωση πως το χρηματιστήριο Bakkt θα προσφέρει συμβόλαια Bitcoin «φυσικά διακανονισμένα» (σε αντίθεση με τα συμβόλαια ρευστών που διαπραγματεύονται επί του παρόντος).
Η ανακοίνωση των συμβολαίων από το χρηματιστήριο Bakkt ώθησε σε άνοδο άνω των 1.000 δολαρίων σήμερα (19/08) τον βασιλιά των κρυπτονομισμάτων, μετά την υποχώρηση που παρουσίασε την Παρασκευή σε επίπεδα κάτω των 10.000 δολαρίων.
Σε δημοσίευση την περασμένη Παρασκευή, το Bakkt αποκάλυψε τις λεπτομέρειες των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και του προγράμματος αποθήκευσης/αποταμίευσης.
«Πριν από ένα χρόνο, ανακοινώσαμε το φιλόδοξο όραμά μας να ορίσουμε τη θεσμική υποδομή σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία με μια ρυθμισμένη αγορά.
Το όραμα αυτό θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, όταν το Bakkt θα εγκαινιάσει την επιμέλεια και τις φυσικές παραδόσεις συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε ημερήσια και μηνιαία βάση, σε συνεργασία με την ICE Futures USA και την ICE Clear US.
Τα συμβόλαιά μας έχουν ήδη λάβει το πράσινο φως από το CFTC μέσω της διαδικασίας αυτοπιστοποίησης και έχει ξεκινήσει η δοκιμή αποδοχής από τους χρήστες.
Με την έγκριση του Κρατικού Τμήματος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης για τη δημιουργία της Bakkt Trust Company, ως ειδικευμένου θεματοφύλακα, το Bakkt θα έχει την ευθύνη του κρυπτονομίσματος bitcoin για τα φυσικά παραδοθέντα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
Αυτό προσφέρει στους πελάτες πρωτοφανή κανονιστική σαφήνεια και ασφάλεια παράλληλα με μια ρυθμιζόμενη, παγκόσμια προσιτή ανταλλαγή σε μια αγορά που δεν καλύπτεται από θεσμικές υποδομές».
Με απλά λόγια, όπως σημειώνει ο Omkar Godbale της CoinDesk, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της BTC για τη Bakkt δεν θα βασίζονται σε μη ρυθμιζόμενες αγορές spot για τιμές διακανονισμού και το συμβαλλόμενο μέρος θα λάβει την παράδοση bitcoins από την αποθήκη Bakkt Digital Asset Warehouse στο τέλος της συμβατικής περιόδου.
Πολλοί παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή κρυπτονομσιμάτων και εμπόρου Scott Melker, είναι της γνώμης ότι το φυσικά παραδοθέν προϊόν μελλοντικής εκπλήρωσης του Bakkt θα ανοίξει τις πόρτες στο θεσμικό χρήμα και αποτελεί μια μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή εξέλιξη για το bitcoin.
Τα φυσικά παραδοθέντα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης απαιτούν την πραγματική αγορά bitcoins, η οποία, σύμφωνα με τον Melker, είναι μια «τεράστια» εξέλιξη.
Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μεγαλύτερης εμπιστοσύνης στις τιμές του BTC.
Επιπλέον, όπως σημειώνει η CoinTelegraph, κρυπτονομισματικές αγορές αντιδρούν στο νέο της ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, όπως η Binance για παράδειγμα, η οποία σχεδίαζε να κυκλοφορήσει τη δική της έκδοση του ψηφιακού νομίσματος Libra του Facebook, σε μια κίνηση που αποτελεί και άμεση απάντηση στην κεντρική τράπεζα της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης