Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της τηλεοπτικής αγοράς το 2018 για τα μέσα ενημέρωσης

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της τηλεοπτικής αγοράς το 2018 για τα μέσα ενημέρωσης
Οι απώλειες του Antenna, τα κέρδη των καναλιών Βαρδινογιάννη, οι ενδείξεις στο Open, o ΣΚΑΙ και είσοδος του One
Με κινούμενη άμμο μοιάζει ο τηλεοπτικός χάρτης καθώς παρά το γεγονός ότι το 2018 έχουν δημοσιευτεί για τρεις από τους πέντε λειτουργούντες τηλεοπτικούς σταθμούς οικονομικά στοιχεία οι ενδείξεις είναι πως πλέον ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι μεταβολές των οικονομικών δεδομένων ιδιαίτερα δυναμικές.
Μέχρι στιγμής οικονομικά στοιχεία έχουν δημοσιεύσει Alpha Star και Antenna ενώ απομένουν να δημοσιευτούν τα στοιχεία SKAI και OPEN.
Η κατάσταση αναμένεται να γίνει περισσότερο περίπλοκη από φέτος αλλά κυρίως από το 2020 με τι είσοδο και του One στην τηλεοπτική αρένα με την λήψη αδείας από την Alter Ego.
Τα στοιχεία των τριών από τους πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς δείχνουν ότι κερδισμένοι είναι τόσο ο Alpha όσο και το Star συμφερόντων και τα δύο της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον Alpha να αποτελεί σύμπραξη με τον κ. Δ Κοντομηνά και χαμένο τον όμιλο Antenna.
Φαίνεται όμως από τις πληροφορίες ότι τελικά κερδισμένοι θα είναι κυρίως Alpha και Star καθώς η πίεση στο Open και η αύξηση κεφαλαίου των 18 εκ ευρώ που αποφασίστηκε τον περασμένο Μάιο δείχνει ότι  το 2018 δεν ήταν ικανοποιητικό για το τηλεοπτικό κανάλι του κ. Ιβάν Σαββίδη.
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία η Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star)  είχε αύξηση εσόδων κατά 35%, στα 53.162.020 ευρώ ενώ ο Alpha είχε αύξηση εσόδων 10% στα 70.301.854 ευρώ.
Την ίδια στιγμή ο Antenna είχε πτώση εσόδων κατά 6,5 εκ ευρω στα επίπεδα των 62 εκ ευρώ.
Ωστόσο πατά την αύξηση εσόδων τόσο ο Alpha και το Star συνέχισαν να παράγουν ζημίες ενώ ο Alpha είχε το φαινόμενο να παρουσιάζει και σε επίπεδο μεικτού ζημιογόνο αποτέλεσμα και ζημίες ζημιές μετά από φόρους 42,8 εκατομμύρια ευρώ ή ποσοστό περίπου 70% επί του ετήσιου  κύκλου εργασιών.
Το Star περιόρισε τις ζημίες του σε επίπεδα κατά 50% και πλέον ενώ ο Alpha παρουσίασε μικρή αύξηση ζημιών ως αποτέλεσμα και της αναδιοργάνωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης