Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης με πολλούς πρωταγωνιστές

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι ανακούφισης με πολλούς πρωταγωνιστές
ΑΓΟΡΑ: Επιτέλους! Μετά από 12 συνεδριάσεις είδαμε την πρώτη με καλή άνοδο και τη δεύτερη για τον Αύγουστο. Είχαμε πέντε πτωτικές πριν τη σημερινή ανοδική, μία ανοδική νωρίτερα και αυτή μετά από 5 πτωτικές. Ελπίζουμε να μπει τέλος σε αυτήν την περίεργη συμμετρία.

Η αγορά έδειξε δυνάμεις και μετά από τέτοια υποχώρηση δικαιολογούσε αυτή την κίνηση. Οι τράπεζες πήραν μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών πίσω, αλλά έχουν δρόμο μπροστά τους μέχρι να φτιάξουν τα γραφήματα.

Η αγορά από την άλλη κέρδισε ξανά τις 815 μονάδες και πάει τώρα για υψηλότερα. Καλές ήταν και οι συναλλαγές με το μεγαλύτερο μέρος βέβαια να πηγαίνει ξανά στις τράπεζες. Λογική η κίνηση. Αρκετά χαρτιά ωστόσο, εκτός τραπεζών είχαν ενδιαφέρον και έκαναν καλή κίνηση.

Το ζητούμενο βέβαια είναι η διάρκεια και να κινηθούμε λίγο ακόμα πιο ψηλά βελτιώνοντας τη συνολική εικόνα. Η χώρα έχει αρκετούς λόγους για να πάει καλύτερα και αρκετές εμπειρίες από το παρελθόν για να φοβάται λιγότερο. Πιστεύουμε πως και οι πολιτικοί των άλλων χωρών θα κάνουν αυτό που πρέπει. Οι κεντρικές τράπεζες εκτιμούμε ότι κάνουν καλή δουλειά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έκαναν την κίνηση που χρωστούσαν. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως πρέπει να υπάρξει και συνέχεια αφού πήραν λίγο χαμένο έδαφος πίσω. Αν συνεχίσουν τα ξένα να έχουν μία θετική εικόνα τότε θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα. Στα θετικά ότι κάποιες που απειλούσαν διακοσάρη γύρισαν υψηλότερα.

Με όγκο πάντως η κίνηση αλλά οι αγοραστές αυτή τη φορά ήξεραν τι έκαναν. Μάζεψαν εκατομμύρια χαρτιά την περασμένη Παρασκευή αλλά και νωρίτερα και σήμερα δεν είχαν καμία όρεξη για να κοιτάξουν πίσω. Στο +10% σχεδόν η Εθνική, Στο +9% περίπου η Πειραιώς και δυνατή η Eurobank στο +8,7%. Λίγο πάνω από 8% ενισχύθηκε η Alpha Bank.

Θα εξακολουθήσουν να δίνουν τάση στο ΧΑ, αφού και αυτή η εβδομάδα είναι άδεια από ειδησεογραφία. Από την επόμενη θα αρχίσουμε να κοιτάμε κάποια αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και ίσως μας δώσουν και κάποιες εταιρείες μία εικόνα για το δεύτερο εξάμηνο.

ΕΧΑΕ: Καλός ή κακώς ο δυνατός για τα δεδομένα του Αυγούστου τζίρος στο ΧΑ την ευνοεί, είτε πουλάνε με μανία, είτε αγοράζουν με μανία μετοχές. Στο +6,3% ο τίτλος και στα 4,56 ευρώ με υψηλό όγκο 120 χιλ. τεμάχια ενώ έμειναν στους πωλητές στο κλείσιμο άλλα 28 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Λίγο μετά το άνοιγμα έγινε πακέτο 87 χιλ. τεμαχίων στα 15,23 ευρώ ανά μετοχή. Ο τίτλος είχε μεγάλες απώλειες με μεγάλο όγκο στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Μετά το πακέτο όμως φάνηκε πως τελειώνουν οι πωλητές και με σχετική ευκολία πήγε στο +6,68% και στα 15,98 ευρώ. Έγραψε και υψηλό ημέρας στα 16,24 ευρώ.

VIOHALCO: Εξαιρετική κίνηση και πέρασε πάλι πάνω από το 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τα έχουμε γράψει τόσες φορές…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤ.: Εξαιρετική αντίδραση. Στο +10,06% και στα 1,75 ευρώ.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Παραμένει κάτω από 1 ευρώ αλλά ενισχύθηκε κατά 8,83% με όγκο 143 χιλ. τεμάχια. Έδειξε καλά αντανακλαστικά.

ΚΕΚΡΟΨ: Μπορούσε και καλύτερα…

ΚΛΜ: Καλή αντίδραση και πάλι παραμένει φθηνή.

ΕΚΤΕΡ: Ωραία και η δική της κίνηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μπορούσε και καλύτερα. Με όγκο 28 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 3,77% και έκλεισε στα 2,20 ευρώ.

ΙΝΤΕΡΤΕΚ: Λίγη ζημιά της έκανε η πρόσφατη πτώση της αγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης