Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζεμπεργκ (ευρωβουλευτής ΝΔ): Θα υπάρξει θετική ανταπόκριση στην προσπάθεια για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων

tags :
Βόζεμπεργκ (ευρωβουλευτής ΝΔ): Θα υπάρξει θετική ανταπόκριση στην προσπάθεια για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
Κόλαφος για την Βασιλική Θάνου η επιστολή της Επιτρόπου Margrethe Vestager
Την πεποίθηση της ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων θα τύχουν θετικής ανταπόκρισης από τους Ευρωπαίους εξέφρασε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.
«Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μελετηροί για τα φαινόμενα που βλέπουμε το ένα μετά το άλλο να εξελίσσονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά από εκεί και πέρα, το στοίχημα της κυβέρνησης, που πιστεύω οπωσδήποτε ότι θα το τηρήσει, είναι να πείσει με αριθμητικά μεγέθη, όχι με ρητορικές, ότι άλλαξε η πολιτική κατεύθυνση και προωθούνται με ταχύτητα οι μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που λόγω ιδεοληψιών και άλλων τακτικισμών της προηγούμενης κυβέρνησης, είχαν μείνει σε κάποιο σημείο στάσιμες» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα.Βόζεμπεργκ, η οποία αναφερόμενη στην υπόθεση της Βασιλικής Θάνου και την παύση της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, υποστήριξε ότι η απάντηση της αρμόδιας επιτρόπου Margrethe Vestager αποτελεί κόλαφο για την κα.Θάνου.
«Να θυμίσω ότι εκτός από τον κ.Παπαδημούλη είχε στείλει επιστολή και ο κ. Δραγασάκης -δεν το περίμενα, γιατί είναι σοβαρός άνθρωπος- στην οποία επιστολή ούτε λίγο ούτε πολύ προσέβαλε τη χώρα μας, λέγοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν τηρεί το δίκαιο και δεν σέβεται δικαιικούς κανόνες.
Στην αρχή παρουσιάστηκε η απάντηση Vestager σαν να είναι δικαίωση θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να δημοσιεύεται το κείμενό της.
Όταν όμως δημοσιεύτηκε απάντηση, εγώ θα σας πω, πολιτικά μιλώντας, ότι είναι κόλαφος και απέναντι στον κ. Παπαδημούλη και απέναντι στον κ.Δραγασάκη.
Γιατί η κα Vestager είπε ότι ακριβώς η Αρχή Ανταγωνισμού κάθε κράτους-μέλους πρέπει να στηρίζεται και να διαπνέεται από ανεξαρτησία, αυτό τόνισε, και βέβαια δυστυχώς η κα Θάνου (...) δεν πληρούσε τα στοιχεία ανεξαρτησίας, ήταν καθαρά ένα πρόσωπο που ευνοήθηκε πολύ, μέχρι σημείου πρόκλησης από ΣΥΡΙΖΑ, έχει ταυτιστεί κομματικά με αυτόν και δεν πληροί τις προϋποθέσεις της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού και είναι δικαίωμα της σημερινής κυβέρνησης να την αλλάξει» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Αναφερόμενη στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο εξωτερικό, αλλά και στη γενικότερη κατάσταση στην ΕΕ, η κα Βόζεμπεργκ επισήμανε: «Εκ των πραγμάτων έχουμε μια προκλητική Ευρώπη μπροστά μας, αλλά με μια καινούργια κυβέρνηση στην Ελλάδα, όπου είναι εξαιρετικά αισιόδοξα τα μηνύματα κι αυτό αποτυπώνεται από το Χρηματιστήριο μέχρι τις διεθνείς και πανευρωπαϊκές αγορές».
«Πλέον έχει αρχίσει να αναβαθμίζεται η θέση της Ελλάδας και επομένως τα βήματα που έχει σχεδιάσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, για να μπορέσει να βάλει στο τραπέζι ξανά τη συζήτηση για τα πλεονάσματα είναι σε θετική κατεύθυνση (...).
Γενικά η εικόνα είναι αισιόδοξη, αλλά κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει, αν τα βήματα τους επόμενους μήνες δεν πείσουν και τους Ευρωπαίους ότι κάτι πολύ σημαντικό άλλαξε στη χώρα μας» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης