Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ουκρανία και Συρία στο «μενού» της συνάντησης Macron – Putin στη Γαλλία

Ουκρανία και Συρία στο «μενού» της συνάντησης Macron – Putin στη Γαλλία
Στο δείπνο εργασίας ο βασικός σκοπός θα είναι η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Παρίσι και Μόσχα
Στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας η Σύνοδος Κορυφής των G7, αλλά λίγο πριν στις 19/8 ο Emmanuel Macron υποδεχθεί τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, έχει προγραμματιστεί να έχει στον Πύργο Μπρεγκανσόν, την εξοχική κατοικία των Γάλλων προέδρων, μια κατ’ ιδίαν διμερή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Στο δείπνο εργασίας ο βασικός σκοπός θα είναι η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα σε Παρίσι και Μόσχα.
Το μενού ωστόσο θα περιλαμβάνει πολλά και σημαντικά ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
Πρώτα από όλα τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά του Ιράν, που βρίσκεται στον αέρα μετά την μονομερή απόσυρση από αυτήν των Ηνωμένων Πολιτειών του Trump,  όπως αναφέρει το Euronews.
Αναμένεται επίσης να συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, με τον Macron να ασκεί πιέσεις στον Putin να ανταποκριθεί στην έκκληση του νέου Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα.
Τέλος, δεν θα λείψει η εκτίμηση της κατάστασης στην Συρία
Η χρονική συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία για την συνάντηση Macron – Putin δεδομένου ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποκλειστεί από την συνάντηση των G7 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.
Ερωτηματικό αποτελεί αν ο Macron θα θίξει το ζήτημα των διαδηλώσεων στη Μόσχα για την διεξαγωγή ελεύθερων τοπικών εκλογών.
Το Παρίσι πρόσφατα καταδίκασε τις εκατοντάδες συλλήψεις διαδηλωτών και το Κρεμλίνο είχε απαντήσει ότι δεν αποδέχεται κηρύγματα ηθικής από την Γαλλία σε αυτόν τον τομέα, υπενθυμίζοντας το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης