Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Softbank θα δανείσει στους υπαλλήλους της 20 δισ. δολάρια για την αγορά μετοχών στο Vision Fund

tags :
Η Softbank θα δανείσει στους υπαλλήλους της 20 δισ. δολάρια για την αγορά μετοχών στο Vision Fund
Η κυβέρνηση του Καζακστάν, επενδυτής στο ταμείο, αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια
Η  SoftBank σχεδιάζει να δανείσει μέχρι και 20 δισ. δολάρια στους υπαλλήλους της, συμπεριλαμβανομένου του CΕΟ, Masayoshi Son, προκειμένου να αγοράσουν μετοχές στο δεύτερο vision fund, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
Στον Son αντιστοιχεί περίπου πάνω από το ήμισυ αυτού του ποσού, ενώ τα στελέχη της SoftBank εκτιμούν ότι, ένα τέτοιο βήμα θα καταστήσει τους υπαλλήλους πιο υπεύθυνους, αφού οι επενδύσεις του ταμείου μπορούν να ακυρωθούν εάν ένας διευθυντής εγκαταλείψει ή διαπιστωθεί πως έχει εμπλακεί σε «απερίσκεπτη συμφωνία».
Τα δάνεια είναι πιθανό να έχουν επιτόκιο περίπου 5%, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.
Η κυβέρνηση του Καζακστάν, επενδυτής στο ταμείο, αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι τράπεζες όπως η Goldman Sachs, η Standard Chartered και η ιαπωνική Mitsubishi UFJ Financial Group έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να επενδύσουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, η καθεμία.
Η SoftBank συζητά με ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, για συνολικές επενδύσεις που ευελπιστεί ότι θα ξεπεράσουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η Wall Street Journal.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης