Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Μην περιμένετε υψηλότερα επιτόκια για τα επόμενα χρόνια - Ανάγκη για επενδύσεις

Scholz: Μην περιμένετε υψηλότερα επιτόκια για τα επόμενα χρόνια - Ανάγκη για επενδύσεις
«Αυτό που θα ήθελα είναι περισσότερες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
Τα επιτόκια θα παραμείνουν πολύ χαμηλά τα επόμενα χρόνια, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών  Olaf Scholz, προσθέτοντας ότι, οι εταιρείες θα πρέπει να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία σχεδόν μηδενικού κόστους δανεισμού για την τόνωση των επενδύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη προαναγγείλει ένα σχέδιο στήριξης των οικονομιών της Ευρωζώνης, ευελπιστώντας πως αυτό θα αποτελέσει ανάσχεση στην καθοδική πορεία των σημαντικότερων μελών – κρατών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση.
«Πιστεύω ότι η ώρα των υψηλότερων επιτοκίων μπορεί να προκύψει από τώρα και στο εξής, αλλά αυτό δεν θα συμβεί τα επόμενα χρόνια λόγω των πολιτικών των κεντρικών τραπεζών», σημείωσε ο Scholz σε ανοικτή εκδήλωση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.
Πρόσθεσε δε ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο ακολουθούν επί του παρόντος μια χαλαρή νομισματική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Αυτό που θα ήθελα είναι περισσότερες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και παρατήρησε, πως στις ΗΠΑ υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία των εταιρειών  και των επενδυτών να διαθέσουν νέα κεφάλαια σε νέα έργα ή επιχειρηματικές ιδέες. 
«Η επιθυμία μου είναι να επιτύχουμε επίσης μια τέτοια πολιτιστική αλλαγή εδώ», συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός.
Απαντώντας σε ερώτηση, εάν έχει μία καλή επενδυτική συμβουλή σε περιόδους μηδενικών επιτοκίων, ο Scholz είπε αστειευόμενος ότι πιθανότατα δεν του επιτρέπεται από τον νόμο να κάνει κάτι τέτοιο.
«Απλά μην το κάνετε με τον τρόπο μου. Εγώ απλώς βάζω τα χρήματα στον λογαριασμό μου», είπε πάντως χαριτολογώντας ο Γερμανός υπουργός.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης