Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,5% για τον χρυσό, στα 1.523,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 1%

tags :
Πτώση 0,5% για τον χρυσό, στα 1.523,60 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 1%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με πτώση 0,5% ή 7,60 δολ. στα 1.523,60 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (16/8/2019) ο χρυσός, καθώς οι προσδοκίες για αποκλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και η υποχώρηση των ανησυχιών για μια επικείμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία, έστρεψαν τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε χθες πως οι διαπραγματευτές διεξάγουν «παραγωγικές» συνομιλίες για το εμπόριο, ενώ επιβεβαίωσε πως μια νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.
Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, η διολίσθηση των οποίων πυροδότησε περαιτέρω ανησυχίες για μια επικείμενη ύφεση, σημειώνουν σήμερα άνοδο, μετριάζοντας τους φόβους.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,5% ή 7,60 δολ. στα 1.523,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την Τετάρτη (14/8), η αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων, για πρώτη φορά από το 2007, πυροδότησε φόβους για ύφεση στην αμερικανική οικονομία, στρέφοντας τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια, όπως τα αμερικανικά ομόλογα και ο χρυσός.
Ο χρυσός κατέγραψε έτσι ισχυρά κέρδη 1% σε εβδομαδιαία βάση, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στην ετήσια συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στο Jackson Hole.
Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, θα πραγματοποιήσει στις 23 Αυγούστου ομιλία, την οποία οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν με προσοχή, προκειμένου να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η τράπεζα κατά τους επόμενους μήνες.
«Η γενικότερη αβεβαιότητα από την εμπορική διαμάχη είναι υψηλή και αναμένουμε επίσης ορισμένες δράσεις από τις κεντρικές τράπεζες για την αντιμετώπιση της ύφεσης κατά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικών της Julius Baer, Norbert Ruecker, προσθέτοντας ότι οι παραπάνω εξελίξεις «θα στηρίξουν τις τιμές του χρυσού στα τρέχοντα επίπεδα».

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης