Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Peter Schiff : Η ύφεση θέτει σε κίνδυνο την επανεκλογή Τrump - Ηχηρό καμπανάκι για την αμερικανική οικονομία

tags :
Peter Schiff : Η ύφεση θέτει σε κίνδυνο την επανεκλογή Τrump - Ηχηρό καμπανάκι για την αμερικανική οικονομία
Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση κατά τον αναλυτή και οικονομολόγο P. Schiff
Η όποια ύφεση θα καταλάβει εξαπίνης τις ΗΠΑ και θα θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες επανεκλογής του Donald Trump, κατά τον οικονομολόγο και χρηματιστή P. Schiff.
Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση σύμφωνα με την έκθεση της Fox Business και η ύφεση μπορεί να είναι χειρότερη από την αντίστοιχη του 2008, όπως πιστεύει ο Schiff.
«Το δολάριο πρόκειται να υποχωρήσει και θα πάρει μαζί του την αγορά ομολόγων στην επόμενη κρίση. Δεν πρόκειται για ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια, η κρίση θα βρίσκεται κανονικά στο Χρηματιστήριο και την αγορά», ανέφερε.
Η ύφεση μπορεί να γίνει αντιληπτή ακόμη και πριν τις επόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο δυνητικά θα φέρει την πολιτική καταστροφή για τον Donald Trump.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Schiff προειδοποιεί για την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου.
«Η μόνη του ελπίδα είναι η ύφεση να έρθει μετά την επανεκλογή του το 2020», τόνισε.
Ο Schiff αμφιβάλλει ότι ο J. Powell, πρόεδρος της Federal Reserve, έχει καταλάβει ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την κατάρρευση του 2008.
Οι προειδοποιήσεις του δείχνουν μια ζοφερή προοπτική για το μέλλον του κόσμου, φαίνεται όμως να πέφτουν στο κενό
«Καθώς μπαίνουμε σε αυτή την ύφεση, οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν ακόμη πιο γρήγορα και μόλις αρχίσει να πέφτει το δολάριο, αυτό θα ωθήσει ακόμη περισσότερο τις τιμές των καταναλωτών», είπε λέγοντας ότι θα δούμε μεγάλο πληθωρισμό και πλήρη υποτίμηση του δολαρίου.
Τα σχόλια αυτά έρχονται ταυτόχρονα με τον συναγερμό στις παγκόσμιες αγορές αυτήν την εβδομάδα. Το βράδυ της Τετάρτης 14/8, το επιτόκιο για τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα έπεσε κάτω από την απόδοση για τα 2ετή ομόλογα
Δυστυχώς, οι κίνδυνοι μιας ακόμη ύφεσης συνεχίζουν να αυξάνονται και ορισμένοι αναλυτές λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση ή η Fed για να την σταματήσουν.
Κάθε άλλο μάλιστα, μιας και οι αναλυτές τους θεωρούν υπεύθυνους.
«Η αγορά ομολόγων σας λέει ότι η ανάπτυξη επιβραδύνεται και η οικονομία μπορεί να είναι πολύ πιο άρρωστη από όσο φαίνεται», επισημαίνει ο Schiff.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης