Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κύπρος: Η Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι εννοεί την επίλυση του Κυπριακού με ειρηνικά μέσα

tags :
Κύπρος: Η Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι εννοεί την επίλυση του Κυπριακού με ειρηνικά μέσα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου σχολίασε ότι οι παράνομες επεμβάσεις της Τουρκίας δημιουργούν αποσταθεροποίηση και ένταση
Η Λευκωσία δεν μπαίνει στη λογική της ρητορικής της έντασης, την οποία φαίνεται να επιλέγει η Τουρκία, διεμήνυσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.
Κληθείς να σχολιάσει τις τουρκικές προκλήσεις στα χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας με τα γεωτρύπανα, Πορθητή και Γιαβούζ, και τις ασκήσεις των Τούρκων νότια της Κύπρου και δυτικά του Ακάμα, ο κ. Προδρόμου είπε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί συνεχώς χωρίς να σχολιάζει, και ιδιαίτερα χωρίς να μπαίνει στη λογική της διπλωματίας των μεγαφώνων, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “θα πρέπει και η Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι εννοεί την επίλυση του Κυπριακού με ειρηνικά μέσα, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, και φυσικά όχι με τέτοιες παράνομες επεμβάσεις με τις οποίες δημιουργεί αποσταθεροποίηση και ένταση».
“Επίτηδες δεν μπαίνουμε στη λογική της ρητορικής της έντασης, την οποία φαίνεται να επιλέγει η Τουρκία, και πολιτικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτή την εποχή είναι επικεντρωμένος στον στόχο να γίνει συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να πάμε ξανά στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων”, σημείωσε.
«Βεβαίως διαπραγματεύσεις σημαίνει ότι ταυτόχρονα θα υπάρχει και το κατάλληλο κλίμα.
Αρα λοιπόν θα πρέπει και η Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι εννοεί την επίλυση του Κυπριακού με ειρηνικά μέσα μέσω των Ηνωμένων Εθνών και φυσικά όχι με τέτοιες παράνομες επεμβάσεις με τις οποίες δημιουργεί αποσταθεροποίηση και ένταση», ανέφερε.
Σημείωσε πως “ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών τονίζει κάθε φορά ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις που δημιουργούν ένταση. Περιμένουμε λοιπόν από την Τουρκία ότι θα ανταποκριθεί σε αυτές τις εκκλήσεις”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης