Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MUFG, Morgan Stanley: Η Fed ενδεχομένως να μην έχει τα όπλα για να αποτρέψει την ύφεση

tags :
MUFG, Morgan Stanley: Η Fed ενδεχομένως να μην έχει τα όπλα για να αποτρέψει την ύφεση
CNBC: Η Fed ενδεχομένως να μην έχει τα όπλα για να σώσει την οικονομία σε περίπτωση ύφεσης
Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επιμένει να ασκεί πιέσεις στη Fed για στήριξη της οικονομίας λόγω των φόβων για οικονομική επιβράδυνση, ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ενδεχομένως η Fed να μην έχει τα απαραίτητα… πολεμοφόδια.
«Οι αξιωματούχοι της Fed πρέπει να δώσουν κάποιες εξηγήσεις όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων και την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε χαμηλά-ρεκόρ» επισημαίνει o Chris Rupkey από τη MUFG.
«Δεν είναι ανάγκη να εξηγήσουν τις μειώσεις των επιτοκίων στους ψηφοφόρους ή στην ομάδα του Trump για την οικονομία, αλλά πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στα βιβλία της ιστορίας.
Το επιτόκιο της Fed φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την ισχύ της οικονομίας (περισσότερο από ποτέ) ανέφερε και πρόσθεσε «ύφεση; ποια ύφεση; Αυτό που θέλουμε να γνωρίζουμε».
Σημειώνεται ότι ο Trump πιέζει τη Fed για μειώσεις επιτοκίων και η αγορά αναμένει τουλάχιστον δύο ακόμα μειώσεις πριν το τέλος του έτους.
«Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η Fed μπορεί να σώσει τις ΗΠΑ» σχολιάζει το CNBC σε σχετικό δημοσίευμα, ενώ αναφέρεται και στο sell off της Τετάρτης (όπου ο Dow Jones υποχώρησε κατά 3%) αλλά και στην αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης ομολόγων, κάτι που θεωρείται προπομπός ύφεσης.
«Η αγορά ομολόγων σου λέει "άκου το χρηματιστήριο, είσαι πολύ αισιόδοξος.
Πιστεύεις πολύ σε μια Fed που στηρίζει την καμπύλης απόδοσης και πολύ σε έναν πρόεδρο που δεν υπεράνω όλων"» επισημαίνει η Lisa Shalett από τη Morgan Stanley Wealth Management.
Σύμφωνα με την ίδια, όσο πιο πολύ η αγορά ομολόγων ανησυχεί για ύφεση ή για το εάν η Fed στηρίζει την καμπύλης απόδοσης, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει η Fed.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης