Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από το εξωτερικό με χαμηλό τζίρο και μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές

tags :
XA: Τάση από το εξωτερικό με χαμηλό τζίρο και μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές
Οι αγορές του εξωτερικού θα συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στο ελληνικό χρηματιστήριο – Οι τράπεζες στο επίκεντρο λόγω του πρόσφατου sell off
Για μία ακόμη συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο θα λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού σημειώνουν οι αναλυτές στα πρωινά τους σχόλια.
Οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση συνεχίζουν να πιέζουν τις μετοχές με το ΧΑ να έχει κλείσει την περασμένη Τετάρτη οριακά χαμηλότερα από τις 800 μονάδες με την επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στις 786 μονάδες.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι μετοχές των τραπεζών, οι οποίες έχουν δεχθεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις έναντι των άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης και μάλιστα με υψηλούς όγκους συναλλαγών.
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τιτάν καθώς ασκείται το δικαίωμα εξαγοράς και παύει η διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
Η μετοχή της Πλαστικά Κρήτης διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,294 ευρώ μικτό.

Euroxx
Περιμένουμε η τάση από τις αγορές του εξωτερικού να δώσουν τον τόνο στην εγχώρια αγορά για μία ακόμη συνεδρίαση.

Eurobank
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση από τα διεθνή χρηματιστήρια σήμερα.

IBG
Λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό τον τόνο θα δώσουν οι διεθνείς αγορές.

Beta
Η μεταβλητότητα ήρθε για να μείνει, αν και μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί σήμερα αλλά με μειωμένο επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς η αγορά βρίσκεται ακόμα σε περίοδο διακοπών με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Γ.Κ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης