Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,18% και τα 58,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +1,18% και τα 58,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,38% στα 55,22 δολ. ανά βαρέλι
Κέρδη καταγράφει σήμερα Παρασκευή (16/8) το πετρέλαιο, ανακάμπτονας από την πτώση των προηγούμενων ημερών, καθώς τα θετικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μετρίασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +1,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,92 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,38% στα 55,22 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας ενισχύθηκαν κατά +0,7% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο του 2019, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά +0,3%.
«Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ παρέχουν ορισμένη ανακούφιση καθώς υποδεικνύουν λιγότερο ζοφερές εγχώριες προοπτικές και θα μετριάσουν ορισμένες από τις πιο άμεσες ανησυχίες ύφεσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VM Markets, Stephen Innes, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, η προσωρινή αναβολή στην απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών βοήθησαν επίσης στην υποβάθμιση των ανησυχιών, καθώς οι δύο πλευρές αναμένεται να έχουν νέα τηλεφωνική επικοινωνία σε δύο εβδομάδες.
Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς το Πεκίνο δήλωσε χθες ότι οι δασμοί των ΗΠΑ παραβιάζουν τη συναίνεση στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες των δύο χωρών, στην προσπάθειά τους να επιλύσουν τις εμπορικές διαφορές μέσω των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης