Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kramp-Karrenbauer (CDU): Προτεραιότητα η επιτάχυνση των επενδύσεων στη Γερμανία

Kramp-Karrenbauer (CDU): Προτεραιότητα η επιτάχυνση των επενδύσεων στη Γερμανία
Η επιτάχυνση των επενδύσεων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, δήλωσε η επικεφαλής των Συντηρητικών (CDU) της Γερμανίας, Annegret Kramp-Karrenbauer
Η επιτάχυνση των επενδύσεων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, καθώς οι φόβοι ύφεσης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξάνονται, δήλωσε σήμερα (15/8/2019) η επικεφαλής των Συντηρητικών (CDU) της Γερμανίας, Annegret Kramp-Karrenbauer, προσθέτοντας ότι οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες διαθέτουν ευελιξία και δεν χρειάζεται να εγκαταλειφθούν αμέσως.
Υπενθυμίζεται ότι χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, κυρίως λόγω των μειωμένων εξαγωγών, ενώ ελάχιστοι οικονομολόγοι αναμένουν να ανακάμψει σύντομα, αυξάνοντας τις προοπτικές ύφεσης.
«Πάνω απ’ όλα, πρέπει να επενδύσουμε σε πράγματα.
Αυτή τη στιγμή προβλέπονται στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό τα διαθέσιμα μέσα για υποδομές μεταφορών ή άλλα πράγματα», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer στο «n-tv».
Ερωτηθείσα αν ήρθε η ώρα να εγκαταλειφθεί η ισοσκελισμένη ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική, είπε ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι η επίτευξη μιας καλής οικονομίας δεν είναι ασυμβίβαστη με την ύπαρξη ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.
Η Kramp-Karrenbauer δήλωσε επίσης ότι οι υπάρχοντες κανόνες που περιλαμβάνονται στο σύνταγμα προβλέπουν εξαιρέσεις για περιόδους κρίσης ή έκτακτης ανάγκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης